Γιατί ο μακελάρης της Νορβηγίας άλλαξε το όνομά του

Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο ακροδεξιός εξτρεμιστής που σκότωσε 77 ανθρώπους στο Όσλο και το νησάκι Ουτόγια το 2011, άλλαξε το όνομά του και πλέον θέλει να αποκαλείται Φιότολφ Χάνσεν, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του σήμερα.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι άλλαξε όνομα. Είναι επίσημο”, είπε ο Έισταϊν Στόρβικ, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που είχε δώσει στη δημοσιότητα η εφημερίδα Verdens Gang. Όταν ρωτήθηκε ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τον Μπρέιβικ σ’ αυτήν την απόφαση, ο δικηγόρος είπε ότι δεν επιθυμεί να αποκαλύψει το περιεχόμενο των συζητήσεων που έχει με τον πελάτη του.

Η αλλαγή έχει περαστεί στο ληξιαρχείο. Επίσης, η γεωργική εταιρεία “Breivik Geofarm”, την οποία είχε ιδρύσει ο Μπρέιβικ προκειμένου μέσω αυτής να προμηθευτεί τα λιπάσματα με τα οποία κατασκεύασε μια βόμβα, φέρεται πλέον να ανήκει στον “Φιότολφ Χάνσεν”.

Το επώνυμο Χάνσεν είναι πολύ συνηθισμένο στη Νορβηγία, όμως το μικρό όνομα “Φιότολφ” είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Ο 38χρονος Μπρέιβικ εκτίει ποινή 21 ετών κάθειρξης για τις επιθέσεις που εξαπέλυσε στις 22 Ιουλίου 2011 κοντά στο κοινοβούλιο στο Όσλο και στο νησί Ουτόγια, σε μια κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος. Τότε, είχε δώσει στη δημοσιότητα το ιδεολογικό “μανιφέστο” του, υπογράφοντάς το με το όνομα “Άντριου Μπέργουικ”.

Ο Μπρέιβικ, που κρατείται στην απομόνωση, σκοπεύει να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αφού το Ανώτατο Δικαστήριο της Νορβηγίας απέρριψε την Πέμπτη το αίτημά του να επανεξεταστεί η έφεσή που είχε υποβάλει ζητώντας να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησής του στη φυλακή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.