Γερμανικές εκλογές: Μάχη στήθος με στήθος

Γερμανικές εκλογές: Μάχη στήθος με στήθος

 

Άνγκελα Μέρκελ ή Πέερ Στάινμπρουκ; Ή και οι δύο μαζί σε κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού; Θα μπει το ευρωφοβικό κόμμα «Εναλλακτική Επιλογή για τη Γερμανία» στη Βουλή; Αυτά είναι μερικά από τα «ποσοστιαία» διακυβεύματα των σημερινών βουλευτικών εκλογών, στα οποία καλούνται να τοποθετηθούν δια της ψήφου τους οι Γερμανοί, έπειτα από μια προεκλογική εκστρατεία που χαρακτηρίστηκε από ουδέτερη έως βαρετή.

Από τις 8 το πρωί γύρω στα 62 εκατομμύρια ψηφοφόρων προσέρχονται στις κάλπες για να αναδείξουν την νέα κυβέρνηση για τα επόμενα 4 χρόνια. Χρόνια δύσκολα λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης του ευρώ, χρόνια στην διάρκεια των οποίων η Γερμανία θα πιεστεί όπως όλα δείχνουν για να διαμορφώσει πολιτικές που να λαμβάνουν περισσότερο υπόψη τους την τόνωση της ανάπτυξης και την καταπολέμηση της τεράστιας ανεργίας που μαστίζει την ΕΕ. Επί της ουσίας ωστόσο, ακόμη κι αν αναδειχθεί επόμενος καγκελάριος ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ δεν αναμένονται θεαματικές αλλαγές στην πολιτική του Βερολίνου για τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου. Πάντως ακόμη και τα σημερινά προγνωστικά επιβεβαιώνουν την αίσθηση ότι η μάχη μεταξύ του κυβερνητικού συνασπισμού και των 3 κομμάτων της αντιπολίτευσης θα δοθεί στήθος με στήθος.

Πρώτος ψήφισε στη Βόννη το πρωί ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ, που εμφανίστηκε ευδιάθετος και με ελπίδες για ένα καλό αποτέλεσμα για απόψε. Το μεσημέρι στο Βερολίνο ψήφισε η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, έριξε το ψηφοδέλτιο χωρίς να κάνει δηλώσεις.

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ