Γερμανίδα πολιτικός στην πλατεία Ταξίμ

Γερμανίδα πολιτικός στην πλατεία Ταξίμ

 

Το βράδυ του Σαββάτου η αστυνομία είχε πραγματοποιήσει έφοδο με αντλίες νερού και μαζική χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τη συγκέντρωση και τον πρόχειρο καταυλισμό των διαδηλωτών στην πλατεία Ταξίμ.

Η έφοδος έγινε λίγο πριν εκπνεύσει σχετικό τελεσίγραφο του πρωθυπουργού Ερντογάν, ο οποίος είχε προειδοποιήσει τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές να απομακρυνθούν από τον χώρο μέχρι την Κυριακή γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις ασφαλείας. Εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν και τουλάχιστον 44 από αυτούς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Κωνσταντινούπολης.

Την έφοδο της αστυνομίας έζησε από κοντά η επικεφαλής των Γερμανών Πρασίνων Κλαούντια Ροτ, η οποία βρέθηκε το Σάββατο στην πλατεία Ταξίμ για να εκφράσει τη συμπαράστασή της προς τους συγκεντρωμένους. Η Γερμανίδα πολιτικός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πλατεία και να αναζητήσει καταφύγιο και πρώτες βοήθειες σε κοντινό ξενοδοχείο, όπου στεγάζεται πλέον και αυτοσχέδιο ιατρείο.

«Ήταν σαν να γίνεται πόλεμος. Κυνηγούν του ανθρώπους στα στενά και βάλλουν στοχευμένα εναντίον τους με δακρυγόνα» δήλωσε η Ροτ στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ