Γερμανία – Θετικά αποτιμούν την ελληνική πρόταση SPD και Πράσινοι

Ο Γερμανός ευρωβουλευτής Άξελ Σέφερ (SPD) χαρακτήρισε θετική τη νέα λίστα μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε η Ελλάδα στους θεσμούς και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ).

Οι προτάσεις «είναι μια σημαντική πρόοδος, διότι τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφώνησαν» σε αυτές, δήλωσε ο Σέφερ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό SWR.

Όταν ρωτήθηκε αν αυτή η λίστα θα κριθεί επαρκής από τους πιστωτές της Ελλάδας, απάντησε: «Το ελπίζω».

Η Ελλάδα πρέπει να λάβει ένα ευρωπαϊκό πακέτο βοήθειας, εξήγησε ο ίδιος, «αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται νέα δημοσιονομικά μέτρα».

Ο Σέφερ εκτίμησε ότι θα υπάρξει πλειοψηφία για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας στη γερμανική βουλή. Όμως επεσήμανε ότι θα είναι πιο εύκολο να υπάρξει θετική ψήφος από τους βουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών απ’ ό,τι από αυτούς των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρτ τάχθηκε υπέρ μιας τροποποίησης των ευρωπαϊκών κανόνων ώστε να μπορέσει να βοηθηθεί η Ελλάδα και να παραμείνει στην ευρωζώνη.

«Πιστεύω ότι οι κανόνες θα πρέπει να τηρούνται, αλλά μόνο όταν μπορούν να τηρηθούν», είπε η Γκέρινγκ- Έκαρτ σε τηλεοπτική εκπομπή του ZDF. «Κάποιοι κανόνες θα πρέπει σε μια τέτοια κατάσταση να τροποποιούνται», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Δεν πήραμε εντολή εξόδου από την ευρωζώνη – Δεν θα γίνω Παπαδήμος – ΒΙΝΤΕΟ

Oλάντ: Αξιόπιστες και σοβαρές οι ελληνικές προτάσεις

“Καλύτερο το πακέτο για το χρέος της χώρας”

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.