Γερμανία: Τα υπουργικά σενάρια

Γερμανία: Τα υπουργικά σενάρια

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ θα είναι ο επόμενος υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, εάν έχουν αίσιο τέλος οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό «μεγάλου» συνασπισμού, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το περιοδικό “Der Spiegel”.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του περιοδικού, οι δύο πλευρές έχουν αρχίσει να συζητούν και για τα πρόσωπα και ο κ. Σταϊνμάγερ, υπουργός Εξωτερικών και στην τελευταία κυβέρνηση CDU/CSU-SPD, θεωρείται βέβαιος για την θέση. Αυτό, σύμφωνα με το περιοδικό, σημαίνει ότι το υπουργείο Οικονομικών θα παραμείνει στους Χριστιανοδημοκράτες.

Οι διαπραγματεύσεις πάντως προχωρούν ιδιαίτερα αργά και με σημαντικά προβλήματα, ενώ, προκειμένου να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα των κομμάτων, θα πρέπει να έχουν καταλήξει το αργότερο ως την ερχόμενη Τετάρτη. Οι συνομιλίες διεξάγονται πλέον και στο επίπεδο των αρχηγών των τριών κομμάτων, Χριστιανοδημοκρατών, Χριστιανοκοινωνιστών και Σοσιαλδημοκρατών, προκειμένου να διευθετηθούν τα βασικά «αγκάθια», που αφορούν κυρίως τον κατώτατο μισθό, το «φρένο» στα ενοίκια, την διπλή υπηκοότητα, τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ