Γερμανία: Κρίση ηγεσίας στο CDU;

Η δραματική μετατόπιση του CDU στις δημοσκοπήσεις στη Γερμανία από την «ήσυχη διάβρωση» σε κάτι που θυμίζει περισσότερο έκρηξη μπορεί να αποδοθεί σε μια-εν μέρει αυτοπροκληθείσα-κρίση ηγεσίας.

Το κόμμα μπορεί να ευχαριστήσει την ακλόνητη δημοτικότητα της απερχόμενης Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για ένα σημαντικό μέρος της υπολειπόμενης υποστήριξής του τα τελευταία χρόνια. Το κενό που υποτίθεται πρέπει να γεμίσει ο διάδοχός της είναι πολύ μεγάλο και υπάρχουν αμφιβολίες για το αν ο Άρμιν Λάσετ έχει το απαραίτητο ανάστημα για αυτό το μνημειώδες έργο.

Άρμιν Λάσετ

Οι προκλήσεις, η κριτική και οι «πισώπλατες μαχαιριές» από το κόμμα του, ακόμη και πριν από την υποψηφιότητά του, δεν ήταν ακριβώς βοηθητικά.

Η εικόνα του στα μέσα ενημέρωσης κρυσταλλώθηκε γρήγορα σε έναν από τους υποψήφιους με αμφίβολη ικανότητα σε θέματα πολιτικής και περιορισμένης ικανότητας ως ακτιβιστή, αλλά με μεγάλο ταλέντο στις γκάφες.

Στην κάλυψη των μέσων ενημέρωσης, όλα όσα έκανε ο Λάσετ ερμηνεύτηκαν ως τακτικό κόλπο, το οποίο σκέφτηκε βιαστικά σε μια απελπισμένη προσπάθεια να κρατήσει το πλοίο από το να βυθιστεί.

Φυσικά, αυτού του είδους η κάλυψη ειδήσεων μπορεί να υπονομεύσει ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία του υποψηφίου μεταξύ των ψηφοφόρων. Για τον κ. Λάσετ, φάνηκε αδύνατο να ξεφύγει από αυτήν την αφήγηση.

Πηγή: BBC

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ