Γερμανία: Καταποντίζονται στις δημοσκοπήσεις τα κόμματα των Μέρκελ και Σουλτς

Καταποντίζονται στις δημοσκοπήσεις τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της Γερμανίαςμετά την απόφασή τους για τη συγκρότηση μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού, με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) να προηγούνται μόνο 1,5 μονάδες από το ακροδεξιό κόμμα AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανίας).

Σε δημοσκόπηση της Insa για την εφημερίδα Bild, το ποσοστό του SPD υποχώρησε στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ του 16,5%, ενώ το ποσοστό της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) περιορίζεται πλέον στο 29,5%.

«Το CDU και το SPD θα έπρεπε να φοβούνται νέες εκλογές. Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο μη δημοφιλής ο μεγάλος συνασπισμός», δήλωσε ο επικεφαλής της Insa, Χέρμαν Μπίνκερτ στη Bild.

Ενώ η Χριστιανική Ένωση και το SPD έχασαν μία και μισή ποσοστιαία μονάδα, αντίστοιχα, από την προηγούμενη εβδομάδα, το AfD διατηρεί ένα 15% και παραμένει στην τρίτη θέση, λίγο πίσω από το SPD.

Κέρδη μισής μονάδας καταγράφουν οι Πράσινοι (13%), η Αριστερά (11,5%) και οι Φιλελεύθεροι (10,5%). Η έρευνα διεξήχθη από την Παρασκευή έως σήμερα και συνεπώς ελήφθη υπόψη η παραίτηση του επικεφαλής του Μάρτιν Σουλτς από την πρόθεσή του να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: Handelsblatt

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ