Γερμανία – Έρευνα για τον θάνατο 3 καρκινοπαθών μετά από θεραπεία σε «εναλλακτική» κλινική

Έρευνα μετά τον θάνατο τριών καρκινοπαθών που λάμβαναν «εναλλακτική» θεραπεία σε μια γερμανική ογκολογική κλινική κοντά στα σύνορα Ολλανδίας και Γερμανίας άρχισαν οι γερμανικές αρχές με τη στήριξη της αστυνομίας και της εισαγγελίας της Ολλανδίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ολλανδικής αστυνομίας, πέντε ασθενείς έλαβαν θεραπεία την περασμένη εβδομάδα στην κλινική αυτή, που βρίσκεται στο Μπρίγκεν-Μπραχτ, κοντά στο Ντίσελντορφ. Μια Βελγίδα 55 ετών, ένας συνομήλικός της Ολλανδός και μια 43χρονη Ολλανδέζα πέθαναν λίγες ημέρες μετά την αγωγή που της χορήγησε το αυτοαποκαλούμενο «κέντρο για την εναλλακτική θεραπεία κατά του καρκίνου». Δύο άλλες γυναίκες από την Ολλανδία χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Η 43χρονη Ολλανδέζα, που έπασχε από καρκίνο στο στήθος, παραπονέθηκε αρχικά για πονοκέφαλο, κατόπιν παρουσίασε σύγχυση και αδυνατούσε να μιλήσει. Πέθανε το Σάββατο αλλά τα αίτια του θανάτου της προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί, ανέφεραν οι εισαγγελικές αρχές του Κρέφελντ.

Σύμφωνα με πολλά βελγικά και ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, στο κέντρο αυτό χορηγείται στους καρκινοπαθείς ένα πειραματικό σκεύασμα.

Οι γερμανικές και οι ολλανδικές αρχές εκφράζουν ανησυχία για τις επιπλοκές που ενδέχεται να παρουσιάσουν άλλοι ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στην κλινική Klauss Ross. «Μολονότι η ιατρική έρευνα δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τι συνέβη πραγματικά, υπάρχει αυτή τη στιγμή κίνδυνος για την υγεία των ασθενών που έλαβαν θεραπεία σε αυτήν την κλινική», τόνισε η ολλανδική αστυνομία, καλώντας τους να επικοινωνήσουν άμεσα με τις ιατρικές υπηρεσίες.

Οι υπεύθυνοι του κέντρου Klaus Ross δηλώνουν μέσω του ιστοτόπου του «σοκαρισμένοι» από τον θάνατο των ασθενών, διαβεβαιώνοντας ότι συνεργάζονται πλήρως με την έρευνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Κατά της πρόωρης διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας ο Σταϊνμάιερ

Η Άνγκελα Μέρκελ πριν από 27 χρόνια – ΦΩΤΟ

Το Βερολίνο καρφώνει τηv Ε.Ε. για το προσφυγικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ