Γερμανία: Ενέκρινε την πώληση 40 Eurofighter Typhoon στην Τουρκία – «Θετική στάση» από Βερολίνο και Λονδίνο αναφέρει ο Ερντογάν

Η γερμανική κυβέρνηση άναψε το «πράσινο φως» για την αποστολή 40 μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter Typhoon στην Τουρκία, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel την Τετάρτη, έπειτα από θετική απόφαση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Ασφαλείας, μεταδίδει το Reuters.

Η Άγκυρα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αγορά των Eurofighter Typhoon, τα οποία κατασκευάζονται από κοινοπραξία που περιλαμβάνει τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ιταλία και την Ισπανία, με την εκπροσώπηση των εταιρειών Airbus, BAE Systems και Leonardo.

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας της Γερμανίας, του οποίου η έγκριση είναι απαραίτητη για εξαγωγές όπλων, λειτουργεί κεκλεισμένων των θυρών και η κυβέρνηση συνήθως δεν σχολιάζει τις αποφάσεις του.

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει το σχετικό ρεπορτάζ, ενώ το υπουργείο Οικονομίας δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο μέσω email.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε δηλώσει ότι «η Γερμανία και η Βρετανία κράτησαν θετική στάση» για την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών και πρόσθεσε: «Η Άγκυρα θέλει να οριστικοποιήσει την αγορά το συντομότερο δυνατό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK