George Lucas: Αυτός είναι ο λόγος που πούλησε τη Lucasfilm και τα Star Wars στην Disney – ΦΩΤΟ

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες από παρασκήνιο της ιστορικής πώλησης της Lucasfilm στην Disney το 2012 φέρνει στο φως της δημοσιότητας το βιβλίο “The Star Wars Archives Episodes I-III 1999-2005” από τον συγγραφέα Paul Duncan.

Το βιβλίο ασχολείται με όσα έζησε ο δημιουργό του Star Wars, George Lucas κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της prequel τριλογίας των Star Wars. Ο George Lucas, μιλώντας στον Paul Duncan, αποκάλυψε τους λόγους που τον οδήγησαν στην πώληση της Lucasfilm και του franchise των Star Wars. Ο George Lucas ανέφερε πως οι λόγοι ήταν προσωπικοί, τονίζοντας πως η απόφαση ήταν “πάρα πολύ οδυνηρή” για τον ίδιο.

“Εκείνη την περίοδο μόλις ξεκινούσα την επόμενη τριλογία, είχα μιλήσει με κάποιους ηθοποιούς και είχαν ζεσταθεί οι μηχανές μου. Επίσης τότε περίμενα τη γέννηση της κόρης μου. Μια τριλογία παίρνει 10 χρόνια για να την ολοκληρώσεις, τα Episode I έως Episode III έγιναν στο διάστημα μεταξύ 1995 και 2005. Ακόμη, δηλαδή, θα δούλευα για το Episode IX. Το 2012 ήμουν 69 ετών, επομένως το πράγμα που ρώτησα στον εαυτό μου ήταν “Θα το κάνω αυτό για το υπόλοιπο της ζωής μου; Θέλω να περάσω κάτι τέτοιο ξανά; Τελικά, αποφάσισα πως είναι καλύτερα το να μεγαλώσω την κόρη μου και να απολαύσω τη ζωή για λίγο” ανέφερε ο George Lucas.

“Πέρασα όλη μου τη ζωή φτιάχνοντας τα Star Wars -πάνω από 40 χρόνια- και το να το παρατήσω ήταν μια πολύ, μα πάρα πολύ οδυνηρή εμπειρία. Έκανα όμως το σωστό. Νόμιζα όμως ότι θα μπορούσα να έχω λίγο παραπάνω γνώμη σε αυτά που θα γινόντουσαν με την sequel τριλογία, επειδή τα είχα ξεκινήσει ήδη, αλλά αυτοί αποφάσισαν ότι ήθελαν να κάνουν κάτι εντελώς διαφορετικό. Τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως τα θέλεις. Έτσι είναι η ζωή” κατέληξε ο δημιουργός των Star Wars.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ