Γενέθλια για την Άνγκελα Μέρκελ – Τα δώρα που της έκαναν οι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής – ΦΩΤΟ

Τα γενέθλιά της έχει σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ η οποία γίνεται 66 ετών. Ωστόσο, όπως είχε συμβεί και το 2014, η Μέρκελ την ημέρα των γενεθλίων της βρίσκεται στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν της χάρισε φιάλες λευκού κρασιού Βουργουνδίας, ενώ βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν δείχνουν τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε να την παίρνει φωτογραφία μαζί με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα, ο οποίος έχει επίσης σήμερα τα γενέθλιά του.

Η Μέρκελ πήρε δώρα και από άλλους ηγέτες κρατών μελών της ΕΕ, αλλά ακόμη αυτό που είναι αβέβαιο είναι αν θα της δώσουν τελικά την ικανοποίηση που θα έπαιρνε αν επιτυγχανόταν μια συμφωνία για τον επόμενο προϋπολογισμό της ΕΕ ύψους 1 τρισεκ. ευρώ και για τη σύσταση ενός νέου ταμείου ανάκαμψης με πόρους ύψους 750 δισεκ. ευρώ.

Τα γενέθλια της Μέρκελ δεν είναι η μοναδική προσωπική υπόθεση σ’ αυτή τη σύνοδος κορυφής των Βρυξελλών. Η Δανέζα πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν αναγκάστηκε να τελέσει νωρίτερα τον γάμο της, την Τετάρτη, ενώ τον είχε προγραμματίσει για σήμερα, ώστε να μπορέσει να μεταβεί στις Βρυξέλλες για την κρίσιμη αυτή σύνοδο κορυφής.

“Ταξίδι του μέλιτος στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες”, σχολίασε χαριτολογώντας η Φρεντέρικσεν στο Twitter, αναρτώντας φωτογραφία της από το αεροπλάνο που την μετέφερε στην βελγική πρωτεύουσα.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Reuters – AFP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ