Gazprom: Η Ρωσία “κόβει” το φυσικό αέριο και στην Φινλανδία

“Tέλος ” το ρωσικό  φυσικό αέριο και για τη  Φινλανδία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η φινλανδική κρατική εταιρία Gasum, η  Gazprom ενημέρωσε τη Φινλανδία πως θα σταματήσει από  αύριο το πρωί του Σαββάτου τη ροή φυσικού αερίου. Η Gasum αρνήθηκε να πληρώσει την Gazprom Export σε ρούβλια όπως είχε ζητήσει η Ρωσία από τις ευρωπαϊκές χώρες.

“Είναι πολύ λυπηρό που οι προμήθειες φυσικού αερίου βάσει του συμβολαίου προμήθειάς μας θα σταματήσουν τώρα”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Gasum, Μίκα Βιλγιάνεν. “Ωστόσο, προετοιμαζόμασταν σχολαστικά για αυτή την κατάσταση και προνοήσαμε προκειμένου να μην υπάρξουν διακοπές στο δίκτυο μεταφοράς αερίου, θα μπορέσουμε να εφοδιάσουμε όλους τους πελάτες μας με αέριο τους ερχόμενους μήνες”, είπε.

Η διακοπή προγραμματίζεται να λάβει χώρα στις 04:00 (ώρα Γκρίνουιτς, 07:00 ώρα Ελλάδας) της 21ης Μαΐου. Η Gasum δήλωσε πως θα συνεχίσει να παρέχει αέριο στους Φινλανδούς καταναλωτές από άλλες πηγές μέσω του αγωγού Balticonnector που συνδέει τη Φινλανδία με την Εσθονία. Η Gasum είχε προειδοποιήσει προχθές, Τετάρτη, πως η Ρωσία μπορεί να διέκοπτε την παροχή αερίου λόγω της διαμάχης για την πληρωμή σε ρούβλια.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ