Gazprom-Φυσικό αέριο: Το βίντεο του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού για την ΕΕ μετά την είδηση ότι δεν θα «ανοίξει» o Nord Stream

Μετά την είδηση ότι δεν θα «ανοίξει» o αγωγός  Nord Stream για να ξεκινήσει η ροή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη η  Gazprom ανήρτησε στο twitter ένα  ειρωνικό βίντεο που φέρει τον τίτλο: «Ο χειμώνας θα είναι μεγάλος» απευθυνόμενη προς την ΕΕ.

Στο βίντεο απεικονίζεται ένας εργαζόμενος της  Gazprom που γυρίζει έναν διακόπτη και μετά  εναλλάσσονται εικόνες από ευρωπαϊκές πόλεις σκεπασμένες με πάγο.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα  σήμερα o αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Βιτάλι Μαρκέλοφ  δήλωσε στο Reuters  ότι, η αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του αγωγού μεταφοράς αερίου Nord Stream από τη Ρωσία προς την ευρωπαϊκή αγορά δεν θα καταστεί εφικτή εάν η Siemens Energy δεν επισκευάσει τον ελαττωματικό εξοπλισμό.

Ερωτηθείς  για το πότε ο αγωγός θα μπορούσε να ξεκινήσει εκ νέου την άντληση φυσικού αερίου είπε « Θα πρέπει να ρωτήσετε τη Siemens . Πρέπει πρώτα να επισκευαστεί ο εξοπλισμός » απάντησε ο κ. Μαρκέλοφ.

Σημειώνεται ότι η Gazprom ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι εντόπισε διαρροή λαδιού στη μοναδική τουρμπίνα που λειτουργεί στον σταθμό Πορτοβάγια και ότι θα αναστείλει τις παραδόσεις φυσικού αερίου μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής.

Ωστόσο την επομένη ημέρα, το Σάββατο, η Siemens Energy είχε επισημαίνει πως δεν της είχε ανατεθεί να πραγματοποιήσει τις εργασίες επισκευής και ότι το πρόβλημα που έχει αναφέρει η Gazprom δεν επηρεάζει συνήθως τη λειτουργία μιας τουρμπίνας και ότι θα μπορούσε να σφραγιστεί επί τόπου το σημείο όπου εντοπίστηκε η διαρροή.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ