Γάζωσαν με 150 σφαίρες τον αστυνομικό που συνέλαβε τον γιο του Ελ Τσάπο – Το βίντεο ντοκουμέντο της άγριας εκτέλεσης

Ο αστυνομικός της μεξικανικής αστυνομίας που συμμετείχε στην προσπάθεια σύλληψης του γιου του Χοακίν Γκουζμαν, γνωστού ως Ελ Τσάπο, δολοφονήθηκε άγρια σε ένα πάρκινγκ.

Το βίντεο από την κάμερα κλειστού κυκλώματος σοκάρει.

Τουλάχιστον δύο ένοπλοι άνδρες με ημιαυτόματα όπλα, βγαίνουν από ένα κόκκινο αυτοκίνητο και ανοίγουν πυρ σε ένα άσπρο Nissan.

Η ενέδρα θανάτου διήρκεσε μόλις 30 δευτερόλεπτα και οι δράστες πυροβόλησαν τουλάχιστον 150 φορές.

Το κόκκινο αυτοκίνητο είχε ακολουθήσει το λευκό ΙΧ στο πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου στην Culiacán, την πρωτεύουσα της Σιναλόα.

Δείτε το βίντεο

Οι αρχές ταυτοποίησαν τον νεκρό αστυνομικό ως τον Eduardo ‘N,’ 32. Είναι ένας από τους υψηλόβαθμους αστυνομικούς του τμήματος της Σιναλόα. Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψης του Οβίντιο Γκουζμάν Λόπεζ, γιου του αφεντικού του καρτέλ της Σιναλόα.

Οι μεξικανικές αρχές ανάγκασαν τον Γκουζμάν Λόπεζ να γονατίσει έξω από ένα σπίτι, όταν δεκάδες ένοπλοι περικύκλωσαν το σημείο και τις δυνάμεις της αστυνομίας, έβαλαν φωτιά σε οχήματα και άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών αναγκάζοντας τους να εγκαταλείψουν άρον άρον την περιοχή, φυσικά χωρίς τον γιο του Ελ Τσάπο, με το skynews να σημειώνει πως ο Οβίντιο Γκουζμάν κατάφερε να διαφύγει κατά τη διάρκεια της μάχης των ενόπλων με τους αστυνομικούς.

Ο υπουργός Ασφαλείας Αλφόνσο Ντουράζο σημείωσε σχετικά με το περιστατικό «Η απόφαση που πήραμε ήταν να υποχωρήσουμε από το σπίτι χωρίς τον Γκουζμάν σε μία προσπάθεια να αποφύγουμε περισσότερη βία στην περιοχή, να προστατέψουμε τη ζωή του προσωπικού μας και να επαναφέρουμε την ηρεμία στην πόλη». Η επιχείρηση θεωρήθηκε φιάσκο. Ο γιος του Ελ Τσάπο κάλεσε τον αδελφό του για να σταματήσει το “χάος” και να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί, αφήνοντάς τον ελεύθερο.

Δείτε το βίντεο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ