Γάζα: Ξεκίνησε η απελευθέρωση των 13 Ισραηλινών ομήρων – Δείτε Live

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απελευθέρωση του δεύτερου κύματος των Ισραηλινών ομήρων που κρατούνταν στην Γάζα, σύμφωνα με τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι τόνισε ότι «τίποτα δεν έχει τελειώσει μέχρι πραγματικά να συμβεί (σ.σ. η απελευθέρωση)». Εξήγησε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις «είναι αποφασισμένες» να φέρουν εις πέρας τον δεύτερο γύρο απελευθέρωσης ομήρων.

Παράλληλα σημείωσε ότι η Αίγυπτος και το Κατάρ εργάζονται συνέχεια προκειμένου να λειτουργήσει η τετραήμερη κατάπαυση πυρός με την Χαμάς.

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, Μάτζεντ Αλ Ανσάρι ανέφερε ότι θα αφεθούν ελεύθεροι 5 Ισραηλινές γυναίκες και 8 παιδιά και ακόμη 7 όμηροι άλλων εθνικοτήτων.

Δείτε ζωντανή εικόνα από το συνοριακό πέρασμα στην Ράφα όπου οι Ισραηλινοί αναμένουν να παραλάβουν τους ομήρους

Στη συνέχεια θα απελευθερωθούν από τις ισραηλινές φυλακές 39 Παλαιστίνιες γυναίκες και παιδιά ως αντάλλαγμα για τους 13 Ισραηλινούς όμηρους. Σύμφωνα με την συμφωνία που επιτεύχθηκε μετά τον κρίσιμο ρόλο του Κατάρ και της Αιγύπτου θα απελευθερώνονται 3 Παλαιστίνιοι για κάθε Ισραηλινό που θα παραδίδει στον Ερυθρό Σταυρό η Χαμάς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ