Γάζα: Το μεγαλύτερο νοσοκομείο μετατράπηκε σε νεκροταφείο, λέει ο ΠΟΥ

Απελπιστική είναι η κατάσταση στα μεγάλα νοσοκομεία της βόρειας Γάζας, που τις τελευταίες ημέρες έχουν βρεθεί στην πρώτη γραμμή των μαχών.

Σύμφωνα με το BBC, στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της πόλης της Γάζας, το Αλ Σίφα υπάρχουν διακοπές ρεύματος και έλλειψη καυσίμων. Παράλληλα εκφράζονται φόβοι για τις ζωές πρόωρων βρεφών που βρίσκονται σε θερμοκοιτίδες.

Ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Κρίστιαν Λιντμέιερ είπε στο βρετανικό δίκτυο ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να πραγματοποιήσει αιμοκάθαρση σε 45 ασθενείς, που την χρειάζονται. Παράλληλα τόνισε ότι 600 ασθενείς παραμένουν στο νοσοκομείο, ενώ άμαχοι έχουν βρει καταφύγιο στους διαδρόμους.

Οι γιατροί στην Γάζα ανέφεραν ότι ο αριθμός των σορών έχει αρχίσει να αυξάνεται μέσα και έξω από το νοσοκομείο. Μάλιστα ο Κρίστιαν Λιντμέιερ σχολίασε ότι πλέον το νοσοκομείο λειτουργεί περισσότερο σαν νεκροταφείο.

«Γύρω από το νοσοκομείο υπάρχουν πτώματα, τα οποία δεν γίνεται να φροντιστούν ούτε να ταφούν ούτε να απομακρυνθούν σε οποιοδήποτε νεκροτομείο… Το νοσοκομείο δεν λειτουργεί πλέον καθόλου όπως θα έπρεπε. Είναι σχεδόν ένα νεκροταφείο», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ