Γάζα: Κατέρρευσαν οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός, λέει το BBC

Οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα κατέρρευσαν, όπως αναφέρει στο BBC μία πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις στη Ντόχα.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, παρά την επανέναρξη των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών νωρίς το πρωί της Παρασκευής (1/112), ύστερα από μια εβδομάδα εκεχειρίας, οι συνομιλίες για μία νέα συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς συνεχίζονταν στο παρασκήνιο μέσω μεσολαβητών Αιγύπτου και Κατάρ, με την ελπίδα να παραταθεί περαιτέρω η προσωρινή παύση των μαχών.

Η αρχική συμφωνία αφορούσε την απελευθέρωση γυναικών, εφήβων και παιδιών. Για κάθε Ισραηλινό πολίτη που επέστρεφε, τρεις Παλαιστίνιοι απελευθερώθηκαν από τις ισραηλινές φυλακές.

Στη Γάζα παραμένουν όμηροι 137 άνθρωποι που απήχθησαν στις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Πρόκειται για 20 γυναίκες και 117 άνδρες, συμπεριλαμβανομένου του ισραηλινού στρατιωτικού προσωπικού.

Η Χαμάς λέει ότι δεν έχει όλους τους ομήρους. Η ομάδα λέγεται επίσης ότι είναι αντίθετη στο να διατηρηθούν οι ίδιοι όροι από την αρχική συμφωνία για την απελευθέρωση ανδρών ομήρων.

Σημειώνεται από το πρωί σήμερα που έληξε η κατάπαυση του πυρός, ξεκίνησαν ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας. Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς αναφέρει ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους απ’ αυτές τις επιδρομές, σήμερα. Το Ισραήλ αναφέρει ότι έχει χτυπήσει περισσότερους από 200 «στόχους των τρομοκρατών».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ