Γάζα: Η συγκλονιστική στιγμή που 5χρονο κορίτσι ζητά βοήθεια για να γλιτώσει από άρμα μάχης – Βρέθηκε νεκρό έπειτα από ημέρες

Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο με την φωνή του 5χρονου κοριτσιού στην Γάζα που ζητεί απεγνωσμένα βοήθεια στην Ερυθρά Ημισέληνο μετά το πλήγμα που δέχτηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε με την οικογένεια του θείου της ο οποίος προσπαθούσε να βγει από την εμπόλεμη ζώνη.

Στις 29 Ιανουαρίου, η Χιντ Ρατζάμπ ταξίδευε με αυτοκίνητο μαζί με τον θείο της, τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους. Ήθελαν να διαφύγουν από την εμπόλεμη ζώνη, όταν δέχθηκαν ισραηλινά πυρά, από άρμα μάχης, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο (PRCS).

«Το παιδί [η Hind Rajab] και όλοι όσοι βρίσκονταν στο αυτοκίνητο βρέθηκαν σκοτωμένοι από τον ισραηλινό στρατό κοντά στο πρατήριο καυσίμων Fares στην περιοχή Tal Al-Hawa, νοτιοδυτικά της πόλης της Γάζας, μετά από περίπου δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον Khader Al Za’anoun, Παλαιστίνιο δημοσιογράφο που εργάζεται για το CNN και μίλησε με τον παππού του παιδιού. Η PRCS επιβεβαίωσε επίσης τον θάνατο των δύο εργαζομένων στο ασθενοφόρο που στάλθηκε για τη διάσωση του κοριτσιού.

Μετά το πλήγμα από ισραηλινό τανκς, η 15χρονη ξαδέρφη της Χιντ, η Λαϊάν, κάλεσε σε βοήθεια, αλλά δεν κατάφερε να μείνει ζωντανή. Η μικρή Χιντ Ρατζάμπ πήρε το τηλέφωνο και μίλησε με το τηλεφωνικό κέντρο της Ερυθράς Ημισελήνου, η οποία ήρθε σε συνεννόηση με τον ισραηλινό στρατό και έστειλε ασθενοφόρο για να παραλάβει τα κορίτσια. Πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση της PRCS, οι ισραηλινοί πυροβόλησαν το ασθενοφόρο και σκότωσαν το πλήρωμα.

Το Σάββατο, βρέθηκαν και αυτοί νεκροί, ενώ το ασθενοφόρο τους ήταν κατεστραμμένο. Επίσης, το Σάββατο, βρέθηκε και το πτώμα της Χιντ, μαζί με όλα τα μέλη της οικογένειάς της που βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο.

Σε ανάρτησή της στο Χ, η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε: “Σε ένα καταστροφικό τέλος, τα μέλη της ομάδας της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου, Yusuf Zeino και Ahmed Al-Madhoun, σκοτώθηκαν μέσα στο ασθενοφόρο τους κατά την εγκεκριμένη αποστολή τους να σώσουν την 6χρονη Hind”.

 

Λίγο μετά το περιστατικό, το CNN έδωσε στον ισραηλινό στρατό λεπτομέρειες για το περιστατικό την περασμένη Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένων των συντεταγμένων που παρείχε η Εταιρεία Ερυθράς Ημισελήνου της Παλαιστίνης. Σε απάντηση, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) δήλωσαν ότι “δεν γνωρίζουν με το περιστατικό που περιγράφηκε”.
Όταν επικοινώνησε ξανά το CNN, οι IDF δήλωσαν ότι “εξακολουθούν να το εξετάζουν”.

Ο θάνατος της Λαϊάν

Η ξαδέλφη της Hind, η 15χρονη Λαϊάν Χαμαντέχ, έκανε μια απελπισμένη έκκληση για βοήθεια στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, η οποία καταγράφηκε από την PRCS και κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ήχος των πυροβολισμών που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της κλήσης αποκάλυψε ότι η εξαδέρφη της Χιντ σκοτώθηκε ενώ έκανε την κλήση. “Μας πυροβολούν. Το τανκ είναι ακριβώς δίπλα μου. Είμαστε στο αυτοκίνητο, το τανκ είναι ακριβώς δίπλα μας”, φωνάζει η Layan, εν μέσω έντονων πυροβολισμών στο βάθος.

Στη συνέχεια η Layan ησυχάζει και οι πυροβολισμοί σταματούν. Ο παραϊατρικός στο τηλέφωνο προσπαθεί να της μιλήσει, λέγοντας επανειλημμένα: “Εμπρός; Εμπρός;”, αλλά δεν απαντάει.
Μόνη, τρομοκρατημένη και παγιδευμένη στο αυτοκίνητο με τα πτώματα των συγγενών της γύρω της, η Χιντ κάνει ένα απεγνωσμένο τηλεφώνημα για βοήθεια.

“Έλα να με πάρεις. Θα έρθεις να με πάρεις; Φοβάμαι τόσο πολύ, σε παρακαλώ έλα!” ακούγεται να λέει η Χιντ σε μια ηχογράφηση της κλήσης προς τους ανταποκριτές, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το PRCS.

Η μητέρα της Hind, Wissam Hamada, δήλωσε ότι η κόρη της ονειρευόταν να γίνει γιατρός. Και όπως είπε είχε πάει στο νοσοκομείο επί μέρες και περίμενε εκεί να έρθει η κόρη της. Τελικά η κόρη της ήρθε, μετά από πολλές ημέρες, όταν η περιοχή εκκαθαρίστηκε, αλλά η 5χρονήκόρη της ήταν νεκρή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ