Γάζα: Η Χαμάς παραδίδει τις σορούς 4 Ισραηλινών ομήρων – LIVE

Το κονβόι του Ερυθρού Σταυρού έφτασε στην Χαν Γιουνίς της Γάζας όπου η Χαμάς θα παραδώσει τις σορούς 4 Ισραηλινών ομήρων.

Η Χαμάς δήλωσε ότι παραδίδει τις σορούς της Σίρι Μπίμπας και των δύο παιδιών της Άριελ και Κφιρ καθώς και του 83χρονου Οντέντ Λίφσιτς.

Οι σοροί θα παραδοθούν στον Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος θα τις μεταφέρει στα στρατεύματα των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων στη Γάζα.

Μετά την παραλαβή των σορών, ο ισραηλινός στρατός θα πραγματοποιήσει μια σύντομη στρατιωτική τελετή και θα μεταφέρει τις σορούς σε ιατροδικαστικό ινστιτούτο για αναγνώριση. Η διαδικασία ταυτοποίησης μπορεί να διαρκέσει έως και 48 ώρες.

Ισραηλινά ΜΜΕ δεν θα μεταδώσουν σε ζωντανή σύνδεση την παράδοση των σορών από σεβασμό στα θύματα και τις οικογένειες τους.