Γάζα: Γιατροί σε απόγνωση τυλίγουν τα πρόωρα βρέφη σε αλουμινόχαρτο για να τα σώσουν

Τα πρόωρα μωρά στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας τυλίγονται σε αλουμινόχαρτο και τοποθετούνται δίπλα σε ζεστό νερό, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να τα κρατήσουν στη ζωή σε «καταστροφικές» συνθήκες, προειδοποίησε ο διευθυντής του νοσοκομείου, καθώς η ισραηλινή δύναμη πυρός εξαπλώνεται στους γύρω δρόμους και τα υπόλοιπα αποθέματα καυσίμου στερεύουν.

Το προσωπικό του νοσοκομείου Al-Shifa πάλευε για να κρατήσει τα νεογέννητα ζωντανά και ζεστά αφού τελείωσαν τα αποθέματα οξυγόνου και έπρεπε να μεταφέρουν τα μωρά με το χέρι από τις θερμοκοιτίδες της μονάδας νεογνών σε διαφορετικό μέρος του νοσοκομείου. Εν τω μεταξύ, ένας δημοσιογράφος του δικτύου Al Arabiya που βρισκόταν μέσα στο νοσοκομείο είπε στο CNN ότι άνθρωποι ήταν παγιδευμένοι εκεί, πολύ φοβισμένοι για να φύγουν λόγω των σφοδρών μαχών.

«Δεν υπάρχει άλλο νερό, φαγητό, γάλα για παιδιά και μωρά… Η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι καταστροφική», δήλωσε στο CNN τη Δευτέρα ο διευθυντής του ιατρικού κέντρου, Δρ Muhammad Abu Salmiya.

Οι εικόνες δείχνουν πολλά νεογέννητα μωρά που ελήφθησαν από θερμοκοιτίδες στο νοσοκομείο τοποθετημένα μαζί σε ένα κρεβάτι.

Ο γιατρός είπε την Κυριακή στο Al Araby TV ότι πολλά παιδιά πέθαναν στη μονάδα εντατικής θεραπείας και στο βρεφονηπιακό σταθμό τις τελευταίες δύο ημέρες εν μέσω του αδιάκοπου βομβαρδισμού και αποκλεισμού του Ισραήλ της Γάζας, μιας ήδη φτωχής και πυκνοκατοικημένης περιοχής.

Το Ισραήλ έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι υπάρχει κέντρο διοίκησης της Χαμάς κάτω από το νοσοκομείο Al-Shifa, κάτι που η Χαμάς και οι αξιωματούχοι του νοσοκομείου έχουν αρνηθεί. Ο ισραηλινός στρατός έχει επίσης κατηγορήσει προηγουμένως τη Χαμάς ότι ενσωματώνεται σε μη στρατιωτικές υποδομές. Το CNN δεν μπορεί να επαληθεύσει ανεξάρτητα τους ισχυρισμούς των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ