Γάζα-502 Παλαιστίνιοι νεκροί

Γάζα-502 Παλαιστίνιοι νεκροί

Τουλάχιστον 502 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, εκ των οποίων οι 140 χθες, στην αιματηρότερη ημέρα της ιασραηλινής πολεμικής επιχείρησης.

Στις τάξεις του ισραηλινού στρατού, 13 στρατιώτες της ταξιαρχίας Γκολάνι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στη Λωρίδα της Γάζας, επί 18 ισραηλινών στρατιωτών συνολικά από την αρχή της επίθεσης. Για τον ισραηλινό στρατό, είναι ο βαρύτερος απολογισμός από το 2006.

Στη συνοικία Σετζάγια, ανατολικά της πόλης της Γάζας, που αποτέλεσε χθες στόχο του σφοδρότερου βομβαρδισμού από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 72 Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με την υπηρεσία πρώτων βοηθειών Ασραφ αλ-Κούντρα.

Τουλάχιστον 9 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 7 παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη Ράφα, στο νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Ασραφ αλ-Κούντρα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα θύματα ανήκαν σε μία οικογένεια που διέμενε στην κατοικία που αποτέλεσε στόχο της επίθεσης.

Τα πτώματα 16 Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής χθες στο Χαν Γιούνες ανασύρθηκαν σήμερα από τα συντρίμμια του σπιτιού τους. Από το ίδιο βομβαρδισμένο σπίτι είχαν ανασυρθεί χθες 9 πτώματα.

Περισσότεροι από 250 Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν κατά τους βομβαρδισμούς της Σετζάγια χθες και 450 σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας.

Αξιωματούχος της Χαμάς, υπεύθυνος για τη δημόσια υγεία, ο Γιούσεφ Αμπού Ρεχ απηύθυνε προειδοποίηση για επικείμενη ανθρωπιστική καταστροφή, εάν οι τραυματίες και οι νεκροί δεν μεταφερθούν επειγόντως.

Περισσότερο από το ήμισι των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί, μέχρι σήμερα, είναι γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι.

Δύο ισραηλινοί πολίτες έχουν σκοτωθεί από την πτώση ρουκετών στο ισραηλινό έδαφος.

Περί τους 81.000 Παλαιστίνιοι έχουν βρει καταφύγιο στα σχολεία που διαχειρίζεται η υπηρεσία του ΟΗΕ UNRWA.

Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ξεκληρίστηκε οικογένεια στη Γάζα

Σφαγή και διπλωματικός “πυρετός”

Το Ισραήλ διαψεύδει τη Χαμάς για τον απαχθέντα στρατιώτη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ