Γαλλία:Στο 10,3% η ανεργία

Γαλλία:Στο 10,3% η ανεργία

 

Κατά 0,9% αυξήθηκε τον Νοέμβριο ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία, ακολουθώντας μία σταθερή ανοδική τροχιά για 19 συναπτούς μήνες, φθάνοντας μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 15ετίας κι ενισχύοντας τις ανησυχίες πως η αγορά εργασίας απέχει πολύ από την ανάκαμψη.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας καταδεικνύουν ότι ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανθρώπων που δηλώνουν πως αναζητούν εργασία αυξήθηκε κατά 23.900 στα 3,123 εκατ. ανέργους, που είναι ο υψηλότερος αριθμός από το 1988.

Τα στοιχεία αυτά, που καταδηλώνουν αύξηση της ανεργίας στο 10,3%, δημοσιεύονται σε μία χρονική συγκυρία κατά την οποία η κυβέρνηση πασχίζει να πείσει εργατικές ενώσεις και εργοδότες να συμφωνήσουν στη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας προκειμένου να αναθερμανθεί η ανταγωνιστικότητα και να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης.

Η εθνική στατιστική υπηρεσία INSEE προέβλεψε αυτόν τον μήνα πως η ανεργία θα αυξηθεί έως στα μέσα του 2013 στα υψηλότερα επίπεδα της 15ετίας, στο 10,9%, υπολογισμός που ανάγκασε τον Σοσιαλιστή πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, να ανακρούσει πρύμνα ως προς το σχέδιό του να έχει αντιστρέψει την αρνητική τάση έως τα τέλη του ερχομένου έτους.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.