Γαλλία: Μειώσεις φόρων ύψους 1 δισ. ευρώ μελετά η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Γαλλία μελετά το ενδεχόμενο να μειώσει τους φόρους εισοδήματος κατά συνολικά 1 δισεκατομμύριο ευρώ, επτά μήνες πριν διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στη χώρα, έγραψε χθες η οικονομική εφημερίδα Les Échos.

Οι μειώσεις φόρων που εξετάζονται είναι μικρότερες από εκείνες που είχε εξαγγείλει ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ το καλοκαίρι, γεγονός το οποίο πιθανόν αντανακλά τον βραδύ ρυθμό της ανάκαμψης της γαλλικής οικονομίας και τις συνέπειες των προσπαθειών να μειωθεί το γαλλικό δημόσιο έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ – το όριο που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας – ως τα τέλη του 2017.

Ο Ολάντ, το ποσοστό δημοτικότητας του οποίου είναι εξαιρετικά χαμηλό, ενώ δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα ότι θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στις εκλογές του Απριλίου του 2017, υποσχόταν τον Ιούνιο πως τα νοικοκυριά στη Γαλλία θα ωφεληθούν από μειώσεις στη φορολογία εισοδήματος οι οποίες θα ανέρχονταν συνολικά σε 2 δισεκατομμύρια ευρώ εάν η ανάπτυξη αυξανόταν σε έναν ρυθμό 1,7% του ΑΕΠ την επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Les Échos, ο Ολάντ θα συζητήσει σχετικά με τις μειώσεις φόρων με τον πρωθυπουργό του Μανουέλ Βαλς μεθαύριο Πέμπτη, πριν το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού της Γαλλίας υποβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της Γαλλίας, της δεύτερης σε μέγεθος στην ευρωζώνη, προβλέπεται τώρα ότι θα ανέλθει στο 1,5%, ποσοστό ίσο με το φετινό. Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν έκρινε την περασμένη εβδομάδα ότι είναι καιρός να σταματήσει «να γίνεται λόγος για 2 δισεκατομμύρια ευρώ».

 

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Παραπομπή Σαρκοζί σε δίκη για παράνομη χρηματοδότηση ζητά η εισαγγελία του Παρισιού

Συνελήφθη ευρωβουλευτής για άσεμνες πράξεις

“Βοσκοπούλα” από το Μαρόκο η υπουργός Παιδείας της Γαλλίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ