Γαλλία: Καταγγελίες για παιδεραστία στο ορθόδοξο μοναστήρι Saint-Nicolas de la Dalmerie

Μία υπόθεση παιδεραστίας στο ορθόδοξο μοναστήρι Saint-Nicolas, à la Dalmerie που βρίσκεται στη νότια Γαλλία έφερε στο φως η Liberation.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τρία αδέρφια υποστηρίζουν ότι βιάστηκαν επανειλημμένα στο ορθόδοξο μοναστήρι στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια τριών καλοκαιριών, μεταξύ 1978 και 1980. Την πρώτη φορά που κακοποιήθηκαν ήταν 8, 10 και 12 ετών αντίστοιχα. Στην κατάθεσή τους κατηγορούν ως δράστες δύο μοναχούς, νεκρούς σήμερα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το μοναστήρι πιστεύει τα αδέρφια που είναι σήμερα γύρω στα 50, αλλά οι πράξεις έχουν παραγραφεί. Τα αδέλφια είναι πεπεισμένα οτι υπήρξαν κι άλλα νεαρά θύματα στο μοναστήρι. Το 2010 ένα από τα αδέλφια επέστρεψε στο μαναστήρι με πρόθεση να σκοτώσει έναν από τους δύο μοναχούς, αλλά οι άλλοι δύο τον μετέπεισαν.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος

Ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γαλλίας, Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, δήλωσε με ανακοινωθέν του την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, ότι θα διεξαχθεί έρευνα, χωρίς κωλυσιεργία στο συγκεκριμένο μοναστήρι “για το παρελθόν και το παρόν του” εκφράζοντας  “αποτροπιασμό” και “μεγάλη θλίψη”,  στην έλλειψη επίβλεψης, της οποίας επωφελήθηκαν οι παιδοεγκληματίες”.  Ο Μητροπολίτης Δημήτριος διαβεβαίωσε πως θα εξετάσει προσωπικά με μεγάλη προσοχή “κάθε περίπτωση που θα αποκαλυφτεί στο πλαίσιο της έρευνας“.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ