Γαλλία: Διπλό φονικό διαλευκάνθηκε 28 χρόνια μετά – Προφυλακίστηκε ο ένοχος

Πριν από 28 χρόνια, όταν η σύζυγος και η κόρη του βρέθηκαν νεκρές εκείνος είχε παρουσιάσει ισχυρό άλλοθι. Ωστόσο, πλέον μετά την ταυτοποίηση του DNA του ο ύποπτος για το διπλό φονικό οδηγήθηκε στη φυλακή.

Η γυναίκα και η κόρη του, είχαν βρεθεί νεκρές το 1993 στα νοτιοανατολικά της Γαλλίας, κοντά στην Γκρενόμπλ. Σήμερα, το DNA των ιχνών σπέρματος που είχαν βρεθεί στο παντελόνι της κόρης, ηλικίας 13 ετών εκείνη την εποχή, οδήγησε στην ταυτοποίηση του πατέρα της, ο οποίος είχε παρουσιάσει, πριν από 28 χρόνια, ένα ισχυρό άλλοθι, που τον προστάτευε από κάθε δίωξη στην έρευνα για τον θάνατο της συζύγου του και του παιδιού τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το άλλοθι του ταξιδιού στη Ρουμανία μαζί με τον γιο του, τη χρονική στιγμή του εγκλήματος, δεν είναι τόσο ακλόνητο πλέον.

Ήταν 7 Ιανουαρίου του 1993 όταν βρέθηκαν στο Σασνάζ, κοντά στην Γκρενόμπλ, τα πτώματα της Μισέλ Σαμπέρ, 43 ετών και της κόρης της Κριστίν, που είχαν δολοφονηθεί με απανωτά χτυπήματα από μαχαίρι στον λαιμό. Τους μήνες που ακολούθησαν, η έρευνα δεν είχε καταλήξει πουθενά και οι πολλαπλές εκκλήσεις για μάρτυρες, μία εκ των οποίων σε μια τηλεοπτική εκπομπή το 1995, δεν οδήγησαν σε καμία σημαντική πρόοδο.

Έκτοτε, η αστυνομία δεν «εγκατέλειψε ποτέ την αναζήτηση για την αλήθεια», εξήγησε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αστυνομικός διευθυντής του τμήματος ερευνών της Γκρενόμπλ, Λιονέλ Τζεμς, που είχε αναλάβει από την αρχή την έρευνα. Στις αρχές του 2021, έπειτα από ακόμη μία ανάγνωση του φακέλου από τους ερευνητές, το εργαστήριο του Ινστιτούτου Εγκληματολογικών Ερευνών της εθνικής Χωροφυλακής «επεσήμανε την ύπαρξη πολυάριθμων ιχνών σπέρματος του πατέρα, Μαριάν Μαρινέσκου, στο παντελόνι της κόρης του, Κριστίν», περιέγραψε στον Τύπο ο εισαγγελέας της Γκρενόμπλ, Ερίκ Βεγιάν.

Για 28 χρόνια, η έρευνα δεν σταμάτησε, υπογράμμισε ο ίδιος. Με την πρόοδο των τεχνικών του εργαστηρίου, «σήμερα μπορέσαμε να ανακαλύψουμε το DNA σε ίχνη πολύ πιο αδύναμα».

Έχοντας τεθεί τη Δευτέρα υπό κράτηση και μπροστά σε «αναμφισβήτητα» δεδομένα, ο Μαριάν Μαρινέσκου είπε στους ερευνητές ότι «αν υποθέσουμε πως ήταν εκείνος, δεν έχει καμία ανάμνηση ότι διέπραξε τα εγκλήματα», συμπλήρωσε ο Βεγιάν.

Ηλικίας 72 ετών, στον ύποπτο απαγγέλθηκαν κατηγορίες σήμερα «για τη δολοφονία της συζύγου του Μισέλ και τον φόνο και τον βιασμό της κόρης του Κριστίν» και προφυλακίστηκε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Οι φωτό από AFP, DR

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.