Φρίκη στο Έσσεξ – Ήταν εγκλωβισμένοι για μέρες στο “φορτηγό του θανάτου” – Ποια είναι η συμμορία Snakeheads που ερευνούν οι Αρχές

Οι 39 Κινέζοι μετανάστες που βρέθηκαν νεκροί στο Έσσεξ ενδέχεται να ήταν κλειδωμένοι μέσα στο κοντέινερ του “φορτηγό της φρίκης” για μέρες.

Οι 31 άνδρες και οι οκτώ γυναίκες μεταξύ των οποίων και ένα ανήλικο κορίτσι ήλπιζαν σε μία καλύτερη ζωή αλλά το μόνο που βρήκαν ήταν ένας μαρτυρικός θάνατος. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ είτε πέθαναν από ασφυξία, είτε πάγωσαν μέχρι θανάτου καθώς μέσα στο κοντέινερ η θερμοκρασία έφτανε τους -25 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το κοντέινερ όπου βρέθηκαν τα 39 θύματα είχε περάσει δύο φορές το κανάλι μέχρι να φτάσει στο Έσσεξ. Όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα τα δεδομένα από το GPS του κοντέινερ δείχνουν πως σταμάτησε στους προσφυγικούς καταυλισμούς του Καλαί και της Δουνκέρκης στη Γαλλία, στα τρία ταξίδια που έκανε πριν κατευθυνθεί στο βελγικό λιμάνι του Zeebrugge.

Τα νέα δεδομένα αυξάνουν τις υποψίες πως το κοντέινερ – ψυγείο μπορεί να είχε χρησιμοποιηθεί από διακινητές πολλές φορές πριν επιβιβαστούν σε αυτό οι 39 Κινέζοι που βρέθηκαν νεκροί στο Έσσεξ.

Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνές τους προκειμένου να λύσουν τον γρίφο σχετικά με το ποιοι κρύβονται πίσω από την μεταφορά των Κινέζων στη Βρετανία. Αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο Guardian, αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί επικεντρώνονται σε τρία μέλη συμμορίας με βάση τη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ ο Telegraph υπογραμμίζει ότι στο μικροσκόπιο έχει μπει μια σπείρα στην πόλη Αρμάγκ με επαφές σε παραστρατιωτικές ομάδες.

Η Daily Mail αναφέρει ότι τα θύματα προέρχονται από την επαρχία Φουτσιάν στη νοτιοανατολική Κίνα που ελέγχεται από διακινητές γνωστούς με το όνομα snakeheads. Οι snakeheads τους υπόσχονται μία καλύτερη ζωή στη Δύση και ζητούν αμοιβή 20.000 λίρες το άτομο για να τους μεταφέρουν στη Μεγάλη Βρετανία.

Πηγή πληροφοριών: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ