Φρίκη στις ΗΠΑ: Δηλητηρίαζε αστέγους και μετά τους μαγνητοσκοπούσε

Ένας άνδρας από την Καλιφόρνια κατηγορείται για τη δηλητηρίαση οκτώ αστέγων με μια ουσία που περιγράφεται ως δύο φορές πιο ισχυρή από το σπρέι πιπεριού. Ο 38χρονος William Robert Cable, έδινε φαγητό στους αστέγους, στο οποίο είχε βάλει την ουσία “oleoresin capsicum”, η οποία χρησιμοποιείται σε δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού και στη συνέχεια τους μαγνητοσκοπούσε ενώ η ουσία άρχιζε να λειτουργεί και να τους προκαλεί έντονη αδιαθεσία. Αρκετά από τα θύματά του κατέληξαν στο νοσοκομείο και οι Αρχές πιστεύουν ότι είχε δηλητηριάσει κι άλλους ανθρώπους με την ίδια μέθοδο, όπως αναφέρει το BBC. Ο Cable είναι αντιμέτωπος με φυλάκιση 19 ετών αν καταδικαστεί. “Στοχοποιούσε αυτούς τους ανθρώπους επειδή είναι ευάλωτοι” δήλωσε ο εισαγγελέας, Todd Spitzer.

“Τους εκμεταλλευόταν και τους δηλητηρίαζε ως μέρος μια ανώμαλης μορφής διασκέδασης και μαγνητοσκοπούσε τον πόνο τους, ώστε ο δράστης να μπορέσει να ζήσει ξανά και ξανά το μαρτύριο που προκαλούσε” πρόσθεσε.

Η ουσία “Oleoresin capsicum” προέρχεται από τις καυτερές πιπεριές και είναι η βασική ενεργή ουσία για τα σπρέι πιπεριού, ενώ η έντασή της ποικίλλει ανάλογα με τον κατασκευαστή. Σε κάποια από τα θύματά του έλεγε ότι θα λάβουν μέρος σε ένα “spicy food challenge”, δηλαδή σε μια δοκιμασία με καυτερά φαγητά. Τα θύματά του στη συνέχεια μόλις έτρωγαν το φαγητό, είχαν κρίσεις, δυσκολία στην αναπνοή και εμετούς.

Η εγγύηση για την αποφυλάκιση του δράστη είναι μισό εκατομμύριο δολάρια.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.