Φρίκη στην Ινδία – Νεκρό ένα 2χρονο κορίτσι για χρέος 130 ευρώ

Για ένα χρέος που δεν είχε ξεπληρώσει ο παππούς της, ύψους 130 ευρώ, πλήρωσε ένα 2χρονο κορίτσι με τη ζωή του στην Ινδία.

Η τοπική κοινωνία στην πόλη Αλιγκάρ στο βόρειο ινδικό κρατίδιο Ουτάρ Μπραντές) έχει σοκαριστεί από τον άδικο χαμό του παιδιού. Η αστυνομία συνέλαβε δύο υπόπτους για τον φόνο αυτό που φέρεται να διαπράχθηκε επειδή ο παππούς του θύματος χρωστούσε στους δύο άνδρες 10.000 ρουπίες, δηλαδή 127 ευρώ.

Το κοριτσάκι απήχθη στις 31 Μαΐου και ανακαλύφθηκε τρεις ημέρες αργότερα. Το πτώμα του ήταν σε αποσύνθεση, τυλιγμένο με ύφασμα και βρέθηκε σε χωματερή, φαγωμένο από τα αδέσποτα σκυλιά.

«Ο παππούς του κοριτσιού χρωστούσε χρήματα στους κατηγορουμένους και διαπληκτίσθηκαν για την καθυστέρηση της αποπληρωμής», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αακάς Κουλάρι, αρχηγός της αστυνομίας του Αλιγκάρ.

Οι ύποπτοι είχαν απειλήσει την οικογένεια με «σοβαρές συνέπειες», αν δεν έπαιρναν γρήγορα πίσω τα χρήματά τους, διευκρίνισε η αστυνομία, σύμφωνα με την οποία το έγκλημα αυτό «είχε ως κίνητρο την προσωπική μνησικακία».

Σύμφωνα με την ιατρική έκθεση, το κοριτσάκι πέθανε στραγγαλισμένο με ένα ύφασμα. Ο ένας από τους κατηγορουμένους κράτησε τη σορό επί τρεις ημέρες μέσα στο σπίτι του, όμως απαλλάχθηκε απ’ αυτή πετώντας τη σε δημόσια χωματερή λόγω της αποσύνθεσης μέσα στην καλοκαιρινή ζέστη.

Οι Αρχές έθεσαν σε διαθεσιμότητα πέντε αστυνομικούς για «παράλειψη καθήκοντος».

Η αστυνομία ανέπτυξε ενισχύσεις στην Αλιγκάρ φοβούμενη θρησκευτικές εντάσεις, καθώς το θύμα και οι ύποπτοι ανήκουν σε διαφορετικές θρησκείες.

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων πράξεων βίας εναντίον παιδιών αυξήθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια στην Ινδία, με σχεδόν 100.000 κρούσματα το 2016, σχεδόν πενταπλάσια σε σχέση με πριν από μια δεκαετία.

Το 2016, σχεδόν 2.000 παιδιά σκοτώθηκαν, 55.000 απήχθησαν και 13.000 δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση στην Ινδία.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Indian Express

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ