Φρίκη στην Αυστραλία: Πρώην εργαζόμενος σε παιδικούς σταθμούς συνελήφθη για σεξουαλική κακοποίηση 91 νηπίων

Μία φρικτή υπόθεση σεξουαλικών κακοποιήσεων δεκάδων μικρών παιδιών από έναν 45χρονο πρώην εργαζόμενο σε παιδικούς σταθμούς, αποκάλυψε η έρευνα της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αυστραλίας. Ο δράστης κατηγορείται για 1.623 αδικήματα κακοποίησης παιδιών, που φέρεται να αφορούν 91 θύματα.

Μεταξύ άλλων, ο 45χρονος κατηγορείται για 136 περιπτώσεις βιασμού και 110 περιπτώσεις σεξουαλικών επαφών με παιδιά κάτω των 10 ετών στο Μπρίσμπεϊν του Σίδνεϊ και στο εξωτερικό, το χρονικό διάστημα μεταξύ 2007 και 2022. Οι αστυνομικές αρχές έκαναν λόγο για μία από τις πιο φρικτές υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων που γνώρισε ποτέ η χώρα.

Σημειώνεται ότι το μικρότερο θύμα του 45χρονου ήταν ηλικίας μόλις ενός έτους. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη αφού βρήκαν στο dark web («σκοτεινό ιστό») υλικό παιδικής πορνογραφίας, που φαίνεται να γυρίστηκε σε παιδικό σταθμό της Μπρίσμπεϊν, της πολυπληθέστερης πόλης της δυτικής πολιτείας Κουίνσλαντ.

Στο κινητό του τηλέφωνο και στον υπολογιστή του βρέθηκαν περισσότερες από 4.000 φωτογραφίες, που χαρακτηρίζονται ως τεκμήρια. Μόλις τότε οι αστυνομικοί άρχισαν να συνειδητοποιούν το εύρος και την βαρύτητα των αποτρόπαιων πράξεων του πρώην εργαζόμενου σε παιδικούς σταθμούς. Από τα 91 θύματα, τα 87 είναι υπήκοοι Αυστραλίας. Η αστυνομία θεωρεί πως άλλα τέσσερα υπέστησαν κακοποίηση την περίοδο 2013-2014, όταν ο 45χρονος εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα στο εξωτερικό.

Η αστυνομία της Αυστραλίας ανέφερε πως συνεργάζεται με διεθνείς υπηρεσίες για να εντοπιστούν τα θύματα, ενώ δεν έχει αποκαλύψει σε ποιες άλλες χώρες είχε αναπτύξει την αρρωστημένη δράση του ο 45χρονος.

Η Τζαστίν Γκο, η υπαρχηγός της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Αυστραλίας, τόνισε πως «δεν μπορώ να προσφέρω και πολλή παρηγοριά στους γονείς και στα παιδιά που αναγνωρίστηκαν», υπογραμμίζοντας πως είναι «στιγμή δοκιμασίας για τις οικογένειες, για τους ενασχολούμενους (με τα παιδιά), για την κοινότητα γενικά».

Από την πλευρά του, ο υπαρχηγός της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, ο Μάικλ Φιτζέραλντ, δήλωσε πως πρόκειται για μια από τις χειρότερες υποθέσεις τέτοιου είδους που έχει δει στη ζωή του, ενώ χαρακτήρισε «αδιανόητα» τα όσα διέπραξε ο 45χρονος.

Παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί κανείς να «σοκάρεται» έπειτα από πολυετή υπηρεσία στην αστυνομία, είπε ο Φιτζέραλντ, «αυτή είναι φρικτή υπόθεση».

Στις έρευνες συμμετείχαν περίπου 35 αστυνομικοί των πολιτειών Κουίνσλαντ και της Νέας Νότιας Ουαλίας. Επισημάνθηκε, ακόμη, ότι ο άνδρας κατάφερνε πάντα να περνά με επιτυχία τους αυστηρούς ελέγχους του ιστορικού, όσων προσλαμβάνονται σε παιδικούς σταθμούς στην Αυστραλία.

Ο δράστης αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον δικαστή της Κουίνσλαντ την 21η Αυγούστου. Αφού ολοκληρωθεί αυτή η δικαστική διαδικασία, θα εκδοθεί στη Νέα Νότια Ουαλία, προκειμένου να λογοδοτήσει για τις υπόλοιπες κατηγορίες σε βάρος του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ