Φρίκη στη Σανγκάη: Σκοτώνουν τα κατοικίδια όσων νόσησαν με κορονοϊό – ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Αποτροπιασμό και φρίκη προκαλούν οι νέες εικόνες από τη Σανγκάη, όπου οι Αρχές, στο πλαίσιο της πολιτικής “μηδενικής ανοχής” απέναντι στον κορονοϊό, σκοτώνουν τα κατοικίδια των ανθρώπων που νοσούν από Covid-19.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα, αξιωματικοί φθάνουν στα σπίτια των ασθενών με κορονοϊό και αφού απομακρύνουν τα κατοικίδια, τα σκοτώνουν, τα τοποθετούν σε σακούλες και περιμένουν να περάσουν οι αρμόδιοι να συλλέξουν τις πλαστικές τσάντες, γεμάτες σκοτωμένα ζώα. Οι εικόνες που ανεβαίνουν στα social media είναι γροθιά στο στομάχι.

Να σημειωθεί ότι από χθες, το κινεζικό χρηματοοικονομικό κέντρο της Σανγκάης άρχισε να χαλαρώνει το lockdown σε κάποιες περιοχές, παρά το γεγονός ότι καταγράφονται πάνω από 25.000 νέα κρούσματα COVID-19, ενώ οι Αρχές πασχίζουν να αρχίσει και πάλι να κινείται η πόλη ύστερα από δύο και πλέον εβδομάδες. Οι πιέσεις εντείνονται προς τις Αρχές της πολυπληθέστερης κινεζικής πόλης -και μιας εκ των πλουσιότερων- από τους κατοίκους οι οποίοι εμφανίζονται ολοένα και πιο απογοητευμένοι καθώς οι περιορισμοί τραβούν σε μάκρος, με αποτέλεσμα ορισμένοι εξ αυτών να δυσκολεύονται να βρουν επαρκείς ποσότητες τροφίμων και φαρμάκων.

Η Σανγκάη κατατάσσει τα συγκροτήματα κατοικιών σε τρεις κατηγορίες κινδύνου, ως ένα βήμα προς το να επιτραπούν οι ‘κατάλληλες δραστηριότητες’ από πολίτες σε γειτονιές όπου δεν υπάρχουν θετικά περιστατικά κορονοϊού σε διάρκεια δύο εβδομάδων, δήλωσε ο Γκου Χονγκχούι, αξιωματούχος της πόλης.

Αν και δεν ήταν άμεσα σαφές πόσοι από τους 25 εκατ. κατοίκους θα επωφεληθούν από μια άμεση χαλάρωση των lockdowns, η κίνηση αυτή υπόσχεται κάποια ανακούφιση για πολλούς που έχουν περιοριστεί στα σπίτια τους για πάνω από τρεις εβδομάδες σε μια μάχη κατά της μεγαλύτερης έξαρσης στην Κίνα από τότε που εντοπίστηκε ο κορονοϊός στην κεντρική Κίνα στο τέλος του 2019. Η προσέγγιση ‘μηδενικής ανοχής’ της Κίνας απέναντι στην COVID-19, περιορίζοντας σε καραντίνα όποιον βρίσκεται θετικός ακόμα και χωρίς συμπτώματα, υφίσταται ολοένα και μεγαλύτερες πιέσεις λόγω του περισσότερο μεταδοτικού, αν και λιγότερο θανατηφόρου, παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον.

Η πολιτική αυτή έχει οδηγήσει σε παύση σχεδόν όλων των διεθνών ταξιδιών και τώρα έχει ολοένα και μεγαλύτερο οικονομικό αντίκτυπο, καθώς οι πόλεις επιβάλλουν περιορισμούς, με τη νότια πόλη Γκουανγκτζόου και την ανατολική Νινγκμπό να είναι οι τελευταίες που το κάνουν, ενώ άλλες χώρες προσπαθούν να μάθουν να συμβιώνουν με την ασθένεια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ