Φρέντι Μπελέρης: «Δεν υπάρχει περίπτωση να παραιτηθώ»

Αποφασισμένος να μην κάνει ούτε ένα βήμα πίσω εμφανίζεται ο Φρέντι Μπελέρης, παρά την καταδικαστική απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου των Τιράνων.

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμμάρας μίλησε στο ΟPEN μέσα από την φυλακή, όπου βρίσκεται εδώ και 10 μήνες.

Ο Φρέντι Μπελέρης μίλησε για την πρόταση που του έκανε το περιβάλλον του Έντι Ράμα να παραιτηθεί από τη δημαρχεία, προκειμένου να κερδίσει την ελευθερία του. Κατέστησε σαφές ότι: «Όχι μόνο δεν πέρασε από το μυαλό μου να το δεχτώ, αλλά το θεωρώ και μεγάλη προσβολή και ατιμία προς τον κόσμο που στήριξε την ομάδα μας. Δεν έχει να κάνει με εμένα προσωπικά, έχει να κάνει με το πώς θα υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας στο Δήμο. Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτώ την παραίτησή μου».

Όπως, διαμήνυσε, παρά την καταδίκη του ο ίδιος είναι αποφασισμένος να παλέψει έως τη δικαίωση και να φτάσει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. «Περιμένουμε να καθαρογραφεί η απόφαση για να την πάρουμε στα χέρια μας και να καταθέσουμε προσφυγή στο Εφετείο. Περιμένουμε και να τελεσιδικήσουν όλες οι αποφάσεις στο αλβανικό δικαστήριο με σκοπό να πάμε στο Στρασβούργο, που είναι η ελπίδα μας να βρούμε το δίκαιο μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο αδελφός του Φρέντι Μπελέρη εξέφρασε τον φόβο του ότι και η δεύτερη δίκη για την έφεση που θα ασκήσει θα είναι καταδικαστική.

Την άποψη πως ο Φρέντι Μπελέρης «απήχθη» και δεν συνελήφθη, εξέφρασε στον τηλεοπτικό σταθμό ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας και αρχηγός του κόμματος «Ελευθερία», Ιλίρ Μέτα.

Ερωτηθείς πώς θα σχολίαζε την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Φρέντι Μπελέρη, απάντησε: «Δεν είναι Ειδικό Δικαστήριο. Είναι πολιτικό δικαστήριο του Ράμα. Ο Μπελέρης δεν συνελήφθη. Ο Μπελέρης απήχθη. Και όλοι ξέρουν ότι τα πάντα είναι κατασκευασμένα γιατί ο πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη λίγες ώρες πριν τον απαγάγει η αστυνομία, προειδοποιώντας ότι θα τον κυνηγήσει προσωπικά».

Δείτε το βίντεο:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ