Φράνκο Μπατιάτο: Πέθανε ο Ιταλός συνθέτης – Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του και η συνεργασία με την Μίλβα

Ο Ιταλός μουσικοσυνθέτης, τραγουδιστής, ζωγράφος και φιλόσοφος, Φράνκο Μπατιάτο, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Πέθανε σήμερα το πρωί στο σπίτι του, ενώ η κηδεία του θα γίνει ιδιωτικά και σε στενό οικογενειακό κύκλο, λόγω της πανδημίας. Γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου του 1945 στο Riposto. Είχε αποσυρθεί από τη σκηνή επειδή αρρώστησε πριν από χρόνια. Αποσύρθηκε στο σπίτι του στο Milo, όπου έμενε από το 2019.

Τα περισσότερα τραγούδια του είχαν ερμηνεύσει η Μίλβα και η Αλίτσε και, σύμφωνα με όλους τους σχολιαστές, ήταν από τους λίγους που είχαν καταφέρει να ενώσουν ποπ και πειραματική μουσική, μυστικισμό και μεγάλη αναγνώριση του κοινού. Είχε γεννηθεί στην Σικελία και το σπίτι του βρισκόταν σε πλαγιά του ηφαιστείου της Αίτνας. «Μεγάλες εμπορικές επιτυχίες, αλλά και μουσική υψηλού επιπέδου, η χώρα μας χάνει έναν σπουδαίο δημιουργό, με πενήντα χρόνια σταδιοδρομίας», μετέδωσε η ιταλική τηλεόραση της Rai.

To 1981, o δίσκος του με τίτλο La Voce del padrone (Η Φωνή του κυρίου) ήταν ο πρώτος που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο πωλήσεις στην Ιταλία. Κατάφερε, με μοναδικό τρόπο, να βοηθήσει εκατομμύρια Ιταλούς να γνωρίσουν την ηλεκτρονική μουσική και να αγαπήσουν τους ποιητικούς του στίχους, με βαθιά μελέτη της φιλοσοφίας των Σούφι. «Ήταν ένας από τους κύριους δημιουργούς του έντεχνου τραγουδιού μας. Μοναδικός, πάντα σε αναζήτηση νέων καλλιτεχνικών τρόπων έκφρασης. Μας αφήνει μια αιώνια κληρονομιά», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι.

Πηγή: orizzontescuola.it, ΑΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.