Frankfurter Rundschau: Ο Τσίπρας θα διεκδικήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις

Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau σημειώνει στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι «ο Τσίπρας ανακοινώνει διεκδίκηση (σ.σ. πολεμικών) επανορθώσεων» από τη Γερμανία. Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, «ο 40χρονος πολιτικός αναφερόταν κυρίως σε ένα αναγκαστικό δάνειο της Τράπεζας της Ελλάδος στο Γ΄ Ράιχ ύψους 476 εκατομμυρίων μάρκων του Ράιχ, το οποίο δεν εξοφλήθηκε ποτέ. Σύμφωνα με ελληνικούς υπολογισμούς, αυτό αντιστοιχεί σήμερα σε 11 δισεκ. ευρώ».

«Ο Τσίπρας ζητά ενδιάμεσο δάνειο για την Αθήνα», σημειώνει στο πρωτοσέλιδό της η Frankfurter Allgemeine Zeitung, σημειώνοντας ότι «ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξακολουθεί να θεωρεί εφικτή μία συμφωνία (σ.σ. με τους εταίρους) στο ζήτημα της κρίσης χρέους». Στις οικονομικές σελίδες της εφημερίδας της Φρανκφούρτης υπογραμμίζεται ότι «η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα έως και 15 δισεκ. ευρώ», τα οποία η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να αντλήσει μέσω της έκδοσης εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου. Τέλος, όπως αναφέρει η εφημερίδα «ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις», παράλληλα με τη διεξαγωγή του έκτακτου Γιούρογκρουπ το βράδυ της Τετάρτης.

Το περιοδικό Spiegel σημειώνει στην διαδικτυακή του έκδοση ότι «ο Τσίπρας ανακηρύσσει το πρόγραμμα διάσωσης αποτυχημένο», επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα αιτηθεί για παράταση του υφιστάμενου προγράμματος δανεισμού. Όπως αναφέρει το Spiegel, «το τρέχον πρόγραμμα εκπνέει στις 28 Φεβρουαρίου. Η ΕΕ αναμένει να καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση αίτηση παράτασης και να αποδεχθεί μεταρρυθμίσεις. Ο Τσίπρας το έχει ήδη απορρίψει, προκαλώντας έτσι σύγχυση στους πιστωτές του».

«Ο Τσίπρας θέλει να έχει πείσει τους δανειστές εντός 15 ημερών», σημειώνει σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. «Ο Πρωθυπουργός ανοίγει μέτωπο κατά των φορολογικών παραβατών» αναφέρει μεταξύ άλλων η εφημερίδα του Ντίσελντορφ, υπογραμμίζοντας ότι «η κατάσταση έχει γίνει ακόμη δυσκολότερη για την ελληνική κυβέρνηση» μετά την υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας από οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης:

Υπέρ της ευρωπαϊκής λύσης για την Ελλάδα τα αυστριακά κυβερνητικά κόμματα

DW: Σε αναζήτηση συμβιβαστικής φόρμουλας με τους εταίρους

Wall Street Journal: Τι λένε οι ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ και της Βρετανίας για την Ελλάδα

Μάρδας: Ξέρουμε για κάθε ευρώ που έχει κατατεθεί στο εξωτερικό

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ