Fox News: Ο Ιρακινός που έγινε τζιχαντιστής στην Αθήνα

Fox News: Ο Ιρακινός που έγινε τζιχαντιστής στην Αθήνα

“Πώς ένας Ιρακινός επέστρεψε από την Ευρώπη έτοιμος να σκοτώσει οικογένεια και φίλους” είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Fox News, το οποίο αναφέρει ότι ένας νεαρός κουρέας από το βόρειο Ιράκ ασπάστηκε το ριζοσπαστικό Ισλάμ αφού ταξίδεψε και διέμεινε στην Αθήνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Fox News, πρόκειται για τον 26χρονο Shamal Ahmad Tofiq ο οποίος ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητός στην πόλη του.

Έφυγε το 2009 για να ανακαλύψει την Ευρώπη και κατέληξε να ζει στην Αθήνα. Ένα βράδυ που είχε πιει πολύ είπε στους φίλους του ότι είχε την ανάγκη να αλλάξει. Από την επόμενη κιόλας ημέρα βρέθηκε σ’ ένα αυτοσχέδιο τζαμί όπου άρχισαν να τον “πολιορκούν” ισλαμιστές από την Υεμένη, τη Βρετανία και το Πακιστάν. Στην οικογένειά του έλεγε ότι έχει έρθει πολύ κοντά και συναντάει στο τζαμί σημαντικούς ανθρώπους.

Οι στενοί του φίλοι εκ των υστέρων κατάλαβαν ότι όλη αυτήν την περίοδο ήταν μάρτυρες της αλλαγής του νεαρού φίλου τους που αυτοί ακόμη αποκαλούσαν Shamal.

Κατέληξε στην Συρία όπου έγινε μέλος της ISIS που δεν διστάζει να σκοτώσει ακόμη και την ίδια του την οικογένεια πεπεισμένος ότι ζουν στην αμαρτία.

“Εμείς μαχόμαστε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. πώς μπορέι ο φίλος μας να είναι εναντίον μας και εναντίον της οικογένειάς του; Δε μπορούμε να καταλάβουμε” αναφέρει ο παδικός του φίλος Roman Kamal σύμφωνα με τον οποίο ο πατέρας του Shamal Ahmad Tofiq είναι συντετριμμένος και μαζί με τον αδερφό του αρνούνται να του μιλήσουν.

ΠΗΓΗ: Fox News

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΣ: Δεν εκπαιδεύονται τζιχαντιστές στην Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ