Φόβοι του Ποροσένκο για “ολοκληρωτικό πόλεμο”

Φόβοι του Ποροσένκο για “ολοκληρωτικό πόλεμο”

 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε σήμερα πως πιστεύει ότι οι προσπάθειες για να σταματήσει η σύρραξη με τους φιλορώσους αντάρτες βρίσκονται πολύ κοντά σε ένα «σημείο χωρίς επιστροφή» και πρόσθεσε ότι εάν αποτύχουν, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έναν «ολοκληρωτικό πόλεμο».

Ο Ποροσένκο δήλωσε σε μια συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες πάντως ότι ελπίζει πως μια τριμερής συνάντηση η οποία θα διεξαχθεί στο Μινσκ της Λευκορωσίας τη Δευτέρα – με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών του Κιέβου, της Μόσχας και της ΕΕ – μπορεί να συμβάλουν στην επίτευξη μιας εκεχειρίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας είπε ακόμη πως οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να προετοιμαστούν για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία, κάτι το οποίο θα συμβεί, όπως είπε, αναλόγως με την επιτυχία ή μη του ειρηνευτικού σχεδίου που έχει προτείνει ο ίδιος.

«Βάσει των προτάσεών μου, οι οποίες υποστηρίχθηκαν από την πλειονότητα των κρατών μελών, υπάρχουν πιθανές κυρώσεις που θα μπορούσαν να επιβληθούν – κυρώσεις σε κλάδους (της ρωσικής οικονομίας), τρίτου επιπέδου», επισήμανε ο Ποροσένκο, ο οποίος συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που διεξήχθη στις Βρυξέλλες.

«Θα συνδέονται με την επιτυχία του ειρηνευτικού σχεδίου που πρότεινε ο πρόεδρος της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.