Φόβοι για επιδημία χολέρας σε κρουαζιερόπλοιο στα ανοιχτά του Μαυρίκιου

Κρουαζιερόπλοιο φέρεται να “χτυπήθηκε από χολέρα και πλέει στα ανοιχτά της Αφρικής, περιμένοντας τα αποτελέσματα εξετάσεων για να φανεί κατά πόσον έχουν όντως έχουν ασθενήσει οι 15 άνθρωποι που έχουν τεθεί σε καραντίνα στο πλοίο, μετά την εμφάνιση ύποπτων συμπτωμάτων.

Το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Dawn έχει μείνει «αρόδο» στις ακτές του Μαυρίκιου αφού οι αρχές της χώρας απαγόρευσαν τον ελλιμενισμό του, χθες το βράδυ. Το πλοίο έχει 2200 επιβάτες. Το κρουαζιερόπλοιο επρόκειτο να δέσει χθες το βράδυ στον Μαυρίκιο και να πάρει ακόμα 2200 τουρίστες, οι οποίοι έχουν μείνει τώρα στο λιμάνι, περιμένοντας να φανεί αν υπάρχει όντως επιδημία στο σκάφος. Οι άνθρωποι που περίμεναν να επιβιβαστούν στο πλοίο τελικώς μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία, όταν έγινε σαφές ότι το πλοίο δεν μπορούσε να «δέσει».

Ένα δεξαμενόπλοιο ανεφοδιασμού πλησίασε το Norwegian Star και οι τουρίστες το φωτογράφισαν.
Ένα δεξαμενόπλοιο ανεφοδιασμού πλησίασε το Norwegian Star και οι τουρίστες το φωτογράφισαν.

 

Το Norwegian Dawn είχε αποπλεύσει για 12ήμερη κρουαζιέρα από τη Νότια Αφρική και μέσω Μοζαμβίκης και ήταν προγραμματισμένο να δέσει στο Πορτ Λουί την Κυριακή, αλλά έφτασε μια μέρα νωρίτερα, γιατί δεν «έπιασε» στο νησί Ρεϋνιόν, το οποίο επίσης του απαγόρευσε να «δέσει» στο λιμάνι.

Ένας από τους επιβάτες που επρόκειτο να επιβιβαστούν στο πλοίο στο Πορτ Λούις, είπε ότι στο λιμάνι επικρατεί χάος, με τεράστιες ουρές και χωρίς  κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα γίνει με το πλοίο.  Το κρουαζιερόπλοιο έχει πλήρωμα περίπου 1.000 ατόμων και από τους περισσότερους από 3.000 επιβαίνοντες τουλάχιστον 15 άτομα – 14 επιβάτες και ένα μέλος του πληρώματος – έχουν μπει σε απομόνωση, με συμπτώματα εμετού και διάρροιας.

Επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου βγήκαν στο ατ΄'αστρωμα για να παρακολουθήσουν το ενδεχόμενο πετρέλευσης του πλοίου,
Επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου βγήκαν στο κατάστρωμα για να παρακολουθήσουν το ενδεχόμενο πετρέλευσης του πλοίου.

“Η απόφαση να μην επιτραπεί η πρόσβαση του κρουαζιερόπλοιου στην αποβάθρα ελήφθη προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν κίνδυνοι για την υγεία”, δήλωσε η λιμενική αρχή του Πορτ Λούις.
“Η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών καθώς και της χώρας στο σύνολό της είναι ύψιστης σημασίας για τις αρχές”, πρόσθεσε η αρχή, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση του κινδύνου για την υγεία.

Χάος στο λιμάνι του Πορτ Λούις.

Εκπρόσωπος της Norwegian Cruise Line, με έδρα τις ΗΠΑ, ανέφερε σε δήλωσή του ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του πλοίου στη Νότια Αφρική στις 13 Φεβρουαρίου, ορισμένοι επιβάτες είχαν παρουσιάσει ήπια συμπτώματα ασθένειας που σχετιζόταν με το στομάχι.

Μόλις έφτασε στο Πορτ Λούις, η διοίκηση του πλοίου συνεργάστηκε με τις αρχές του Μαυρικίου για να βεβαιωθεί ότι είχαν ληφθεί προφυλάξεις και ότι όλοι οι επιβαίνοντες ήταν καλά, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η λιμενική αρχή δήλωσε ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα είναι γνωστά σε περίπου 48 ώρες. Αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας του Μαυρίκιου δεν ήταν άμεσα προσβάσιμοι για σχόλια.

Μια ομάδα δημοσιογράφων επρόκειτο να επιβιβαστεί σε ταξίδι Τύπου με το πλοίο την Κυριακή, προτού μάθουν ότι υπάρχει υποψία χολέρας στο πλοίο, αναφέρει το USA Today.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ