Φουντώνει η κόντρα Χριστόφια-Αναστασιάδη

Φουντώνει η κόντρα Χριστόφια-Αναστασιάδη

 

 

Οξεία αντιπαράθεση προκάλεσε δήλωση του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια, περί πολιτικών, οι οποίοι θα πρέπει να κοιτάξουν πίσω τους, να κάνουν αυτοκριτική και να ντρέπονται για τη δράση τους απέναντι στον Κυπριακό λαό.

«Αντί να ζητήσουν συγγνώμη», λένε ότι «δεν θα κυβερνήσουν με τρόπο που θα κάμει τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους να ντρέπονται», είπε ο κ. Χριστόφιας, μιλώντας ,το βράδυ του Σαββάτου, στη Λάρνακα, σε εκδήλωση για την παρουσίαση του επετειακού λευκώματος «Θεμελιός-Κληρονομιά του Συγκροτήματος Καλλιτεχνών Λύσης ‘Σύκαλυ’».

Ο κ. Χριστόφιας κατήγγειλε ακόμη πως υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια να φορτωθούν στην κυβέρνηση και την Αριστερά «η παγκόσμια οικονομική κρίση και τα τεράστια λάθη και παραλείψεις των τραπεζών». Υπεραμύνθηκε του έργου της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «υπήρξαν εξαιρετικής σημασίας επιτεύγματα», κατά την διάρκεια της διακυβέρνησής του.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία, Νίκος Αναστασιάδης, εξέφρασε έκπληξη, γιατί ο κ. Χριστόφιας σχολίασε υπόσχεσή του πως αν εκλεγεί θα κυβερνήσει με τρόπο που δεν θα κάμει τους απογόνους του να ντρέπονται.

«Δεν ανέμενα ότι ο Πρόεδρος θα απαντούσε σε μια δέσμευση που ανέλαβα προσωπικά και που δεν αποτελούσε αιχμή εναντίον οποιουδήποτε”, δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης. «ο λαός και η ιστορία θα κρίνουν τις προσωπικές δεσμεύσεις, το βίο και την πολιτεία του καθενός», πρόσθεσε.

Εξ άλλου, ο κ. Αναστασιάδης, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην πιθανότητα να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές από τον πρώτο γύρο στις 17 Φεβρουαρίου. Κάλεσε τους υποστηρικτές του να εργασθούν σκληρά για τη νίκη από τον πρώτο γύρο, ώστε να εξοικονομηθούν τα χρήματα ενός δεύτερου γύρου εκλογών, προκειμένου να αξιοποιηθούν διαφορετικά. Τελευταίες δημοσκοπήσεις, με αναγωγή, φέρουν τον κ. Αναστασιάδη να βρίσκεται στο μεταίχμιο εκλογικής νίκης από τον πρώτο γύρο.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ