Φώτης Ντούλος: Ένας χρόνος από την εξαφάνιση της Τζένιφερ – Τα αναπάντητα ερωτήματα

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την εξαφάνιση της Τζένιφερ Ντούλος, μητέρας πέντε παιδιών, ενώ η υπόθεσή της κέρδισε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ αλλά έχει και ελληνικό ενδιαφέρον καθώς τα βλέμματα στράφηκαν αμέσως στον σύζυγό της, τον ομογενή Φώτη Ντούλο.

Πριν από έναν χρόνο η οικογενειακή φίλη Κάρι Λουφτ σε δήλωσή της ανέφερε “ελπίζουμε ότι η Τζένιφερ θα επιστρέψει κοντά μας σώα και αβλαβής”. Έναν χρόνο μετά, η Κάρι εξέδωσε νέα ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνει: “Μας λείπει η Τζένιφερ όσο δεν περιγράφεται. Ο πόνος της απουσίας δεν φεύγει. Αναρίθμητα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα”. Και έτσι είναι. Με την εξαφάνιση της Τζένιφερ και την αυτοκτονία του Φώτη τον Ιανουάριο, η υπόθεση έχει μείνει εκκρεμής και το μυστήριο συνεχίζει να πλανάται για το τι ακριβώς συνέβη.

Τι συνέβη στην Τζένιφερ αφού άφησε τα παιδιά της στο σχολείο; Σχεδόν αμέσως βασικός ύποπτος θεωρήθηκε ο αποξενωμένος σύζυγός της με τον οποίο βρίσκονταν στα “μαχαίρια” για το διαζύγιο και την κηδεμονία Το αυτοκίνητό της βρέθηκε κοντά στο Γουέβενι Παρκ. Αν και ο εντοπισμός του αυτοκινήτου δεν παρείχε επιπλέον στοιχεία, η αστυνομία επικεντρώθηκε σε άλλες αποδείξεις. Οι ερευνητές βρήκαν αίμα στο γκαράζ της Τζένιφερ, υποδηλώνοντας ότι υπήρξε σοβαρή σωματική επίθεση και οι αστυνομικοί εντόπισαν τις κάμερες ασφαλείας όπου τα βίντεο κατέγραψαν τον Φώτη να πετά διάφορα αντικείμενα σε κάδους απορριμμάτων γύρω από το Χάρτφορντ.

Ο Φώτης και η σύντροφός του Μισέλ Τροκόνις τέθηκαν υπό κράτηση, κατηγορούμενοι για απόκρυψη στοιχείων και παρεμπόδιση της δίωξης. Αρκτούς μήνες και αναρίθμητες εμφανίσεις στο δικαστήριο πέρασαν προτού ο Φώτης να συλληφθεί, στις 7 Ιανουαρίου, και να κατηγορηθεί για φόνο.

Η Τροκόνις κατηγορήθηκε για συνέργεια στη διάπραξη φόνου όπως και ο αστικός δικηγόρος του Φώτη Κεντ Μαγούινεϊ, όταν οι ντετέκτιβ κατάφεραν να συγκεντρώσουν αποδείξεις που οδήγησαν στις συλλήψεις. Σ’ αυτές τις αποδείξεις περιλαμβανόταν μία λίστα από ματωμένα αντικείμενα που βρέθηκαν και επιβεβαιώθηκε ότι έφεραν το DNA της Τζένιφερ. Ανάμεσα σ’ αυτά ήταν και πλαστικές χειροπέδες με τος οποίες η αστυνομία είπε ότι την είχαν δέσει. Εκείνη την εποχή οι εισαγγελείς είπαν ότι ένιωθαν ανακούφιση και αισιοδοξία για την υπόθεση. Αλλά τρεις εβδομάδες μετά, ο Φώτης βρέθηκε αναίσθητος μέσα στο γκαράζ του και υπέκυψε δύο ημέρες μετά την απόπειρα αυτοκτονίας. Στο σημείωμα αυτοκτονίας είπε ότι δεν ήξερε τίποτα για την εξαφάνιση της Τζένιφερ. Στο σημείωμα “μιλούσε για την αθωότητά του για τα εγκλήματα που τον κατηγορούσαν και υποστήριζε ότι οι δικηγόροι του έχουν τις αποδείξεις για να το δείξουν στο δικαστήριο” είπε ο δικηγόρος του Νορμ Πάτις.

Την περασμένη εβδομάδα, η Τροκόνις υπογράμμισε την αθωότητά της αλλά αναγνώρισε ότι ήταν λάθος της που εμπιστεύτηκε τον Φώτη: “Δεν ξέρω αν ο Φώτης Ντούλος ήταν ικανός ή όχι για τα πράγματα για τα οποία η αστυνομία και οι εισαγγελείς τον κατηγορούν. Αλλά βασισμένη σ’ αυτά που έμαθα τον τελευταίο χρόνο, νομίζω ότι ήταν λάθος μου που τον εμπιστεύτηκα” είπε η Μισέλ. Όσο για την Τζένιφερ, την επιμέλεια των πέντε παιδιών της την έχει η γιαγιά τους και μητέρα της και η οικογένεια λέει ότι πλέον “είναι ψηλότερα, πιο δυνατά, πιο έξυπνα και κάθε μέρα μοιάζουν περισσότερο με τη μαμά τους”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ