Φορτίο πετρελαίου από το Κουρδιστάν έφτασε στην Κροατία

Φορτίο πετρελαίου από το Κουρδιστάν έφτασε στην Κροατία

Ένα φορτίο αργού πετρελαίου προερχόμενο από το ιρακινό Κουρδιστάν έφτασε στο κροατικό λιμάνι Όμισαλ της Αδριατικής θάλασσας ανέφερε αργά το βράδυ του Σαββάτου ο ιστότοπος της κροατικής εφημερίδας Γιούταρνι Λιστ. «Ένα δεξαμενόπλοιο με 80.000 κυβικά μέτρα αργού πετρελαίου έφτασε στο τερματικό σταθμό Όμισαλ και θα εκφορτωθεί την Κυριακή» έγραψε η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της επικαλούμενη πηγή από τον κρατικό φορέα μεταφοράς πετρελαίου Γιανάφ.

«Τέσσερις μέρες πριν είχαμε μια ανακοίνωση σχετικά με την παράδοση αργού πετρελαίου από το ιρακινό Κουρδιστάν. Αγοράστηκε από την ουγγρική εταιρεία ενέργειας MOL και το πετρέλαιο προορίζεται για το διυλιστήριο της. Όλα τα έγγραφα είναι νόμιμα έτσι δεν βλέπω τίποτα αμφιλεγόμενο σε αυτή την αποστολή » ανέφερε η κροατική πηγή.

Το Reuters, είχε μεταδώσει κατ’ αποκλειστικότητα την Παρασκευή ότι οι αρχές τους ιρακινού Κουρδιστάν είχαν παραδώσει ένα τρίτο μεγάλο φορτίο αργού πετρελαίου από το τουρκικό λιμάνι Τσεϊχάν και ότι ένα τέταρτο φορτίο έπλεε προς την Κροατία. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η αυτόνομη περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν είναι σε αναζήτηση περισσότερων αγοραστών πετρελαίου, παρά τις νομικές πιέσεις που ασκούνται από την επίσημη Βαγδάτη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ουγγρική εταιρεία MOL, στην οποία ανήκουν εν μέρει δύο διυλιστήρια της Κροατίας, έχει επενδύσει σε πετρελαιοπηγές στο ιρακινό Κουρδιστάν αρνήθηκε να σχολιάσει την Παρασκευή τις αναφορές σχετικά με τη μεταφορά του πετρελαίου από το ιρακινό Κουρδιστάν προς την Κροατία.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.