“Φωνάζει” ναι στη ρωσική πρόταση

 “Φωνάζει” ναι στη ρωσική πρόταση

Η κυβέρνηση της Συρίας αποδέχθηκε την πρόταση της Ρωσίας να τεθούν τα χημικά όπλα που διαθέτει υπό διεθνή έλεγχο, επιβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας Ουάελ αλ Χάλκι, ο οποίος σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση είπε πως η πρόταση αυτή επιτρέπει να «μη χυθεί συριακό αίμα».

 «Διεξαγάγαμε ένα πολύ καρποφόρο γύρο συνομιλιών με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ χθες και εκείνος πρότεινε μία πρωτοβουλία η οποία σχετίζεται με τα χημικά όπλα. Και το απόγευμα συμφωνήσαμε στη ρωσική πρωτοβουλία», φέρεται να είπε ο Ουάλιντ αλ Μουάλεμ, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στην Δούμα, τη ρωσική κάτω βουλή.

Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι συμφώνησε ότι αυτό θα «αναιρέσει τη βάση για μια Αμερικανική επίθεση».

Στο μεταξύ, ένας εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας δήλωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε σχετικά με την πρόταση να τεθεί το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας υπό διεθνή έλεγχο με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20), την εβδομάδα που πέρασε.

«Το θέμα αυτό συζητήθηκε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Δεν διευκρίνισε ποιος έθεσε πρώτος το θέμα, ούτε θέλησε να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Ο Ομπάμα είχε ήδη αναφέρει χθες βράδυ, στο πλαίσιο μιας συνέντευξής του στο αμερικανικό δίκτυο PBS, πως οι δύο ηγέτες συζήτησαν την πρόταση αυτή.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ