Φον Ντερ Λάιεν: Μειώστε έναν βαθμό την θερμοκρασία το χειμώνα – Θα γλιτώσουμε 7% της ενέργειας για έναν χρόνο

Σε ανάρτηση-πρόταση στους Ευρωπαίους πολίτες, και την εξοικονόμηση ενέργειας προχώρησε σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, με στόχο να συνειδητοποιήσουν οι καταναλωτές ότι μια πολύ μικρή αλλαγή στις συνήθειες, μπορεί να έχει πολλαπλάσια οφέλη.

“Αν χαμηλώσουμε τη θέρμανσή μας τον χειμώνα κατά 1 βαθμό Κελσίου, τότε αυτό θα εξοικονομήσει στην ΕΕ περίπου 7% στη χρήση ενέργειας για έναν χρόνο”, έγραψε η πρόεδρος της Κομισιόν στο Twitter. Η Φον ντερ Λάιεν παρουσίασε μέρος των μέτρων που προτείνει η Κομισιόν για να ανταποκριθούν οι χώρες-μέλη της ΕΕ στον δύσκολο χειμώνα που αναμένεται, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που προκαλούν η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία,  ο πόλεμος που μαίνεται έξι μήνες τώρα, καθώς και οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

«Η μείωση της θερμοκρασίας στη θέρμανση ενός σπιτιού κατά μόλις 1 βαθμό Κελσίου μπορεί να εξοικονομήσει περίπου 7% της ενέργειας κατά τη διάρκεια ενός έτους», έγραψε. Μίλησε δε και για «εντυπωσιακά αποτελέσματα» στην εξοικονόμηση ενέργειας μόλις με μια μικρή αύξηση της θερμοκρασίας κατά την ψύξη των δωματίων τούς καλοκαιρινούς μήνες, σημειώνοντας ότι «έξυπνοι τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας εφαρμόζονται σε όλη την ΕΕ». Σημείωσε μάλιστα ότι “εντυπωσιακά αποτελέσματα» στην εξοικονόμηση ενέργειας δίνει και η μικρή αύξηση της θερμοκρασίας κατά την ψύξη των δωματίων τους καλοκαιρινούς μήνες.”

Η Φον ντερ Λάιεν έφερε για παράδειγμα  τις ενέργειες εξοικονόμησης ενέργειας που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα δικά της κτίρια. «Για παράδειγμα, απενεργοποιούμε τη θέρμανση και την ψύξη στα περισσότερα κτίρια μία ώρα νωρίτερα από ό,τι πριν, εξοικονομώντας το 3% της ετήσιας χρήσης ενέργειας. Επίσης, κλείνουμε ορισμένα κτίρια για το καλοκαίρι και διευκολύνουμε την εξ αποστάσεως εργασία», έγραψε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ