Fisher Island: Κανένα κρούσμα κορονοϊού στο “νησί των πλουσίων” – Οργή για την αγορά χιλιάδων τεστ – ΒΙΝΤΕΟ

Είναι ένα νησί μια ανάσα από το Μαϊάμι αλλά και πάλι τόσο… μακριά που δεν το έχει αγγίξει ο κορονοϊός. Ενώ οι ΗΠΑ είναι πλέον το επίκεντρο της πανδημίας, το Fisher Island δίπλα στο Μαϊάμι δεν έχει κανένα κρούσμα και αυτό γιατί το νησί των πλουσίων είναι θωρακισμένο κατά του φονικού ιού.

Στο νησί αυτό ζουν περίπου 800 οικογένειες, ενώ ακίνητα διαθέτουν κάποιοι από τους πλουσιότερους Αμερικανούς όπως ο Αντρέ Αγκάσι, η Όπρα Γουίνφρεϊ, ο Μελ Μπρουκς, η Καρολίνα Κούρκοβα και άλλοι. Ο καθένας έχει μέσο όρο εισοδήματος 2,2 εκατ. δολάρια.Η κοινότητα του νησιού εξασφάλισε 1.800 τεστ κορονοϊού στα οποία όπως αναφέρουν τα αμερικανικά Μέσα θα υποβληθούν όλοι οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι στα καταστήματα αλλά και οι υπάλληλοι που εργάζονται στις οικίες των μόνιμων κατοίκων. Σύμφωνα με το Business Insider, το Fisher Island είναι ο ταχυδρομικός κώδικας των Κροίσων της Αμερικής αλλά και το φορολογικό καταφύγιο πολλών από αυτούς.

Όπως δημοσίευσε η Miami Herald, προκαλώντας αντιδράσεις, το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι αγόρασε τις χιλιάδες τεστ που κοστολογούνται 17 δολάρια το ένα ενώ εννέα ημέρες μετά έχουν υποβληθεί σ’ αυτά περίπου 1.250 άνθρωποι.

Η εκπρόσωπος των κατοίκων του νησιού, μετά τις αντιδράσεις, προχώρησε σε έκδοση ανακοίνωσης σύμφωνα με την οποία τα τεστ πληρώθηκαν από τα κεφάλαια της κοινότητας του νησιού, ενώ παράλληλα προσέφερε 200.000 δολάρια στο φιλανθρωπικό ίδρυμα του Μαΐάμι ώστε να αγοραστούν ανάλογα τεστ αντισωμάτων για τους κατοίκους της νότιας Φλόριντα. Παράλληλα η εκπρόσωπος επεσήμανε ότι στο νησί η πλειονότητα των κατοίκων είναι άνω των 60 ετών, κάτι που καθιστούσε επιβεβλημένο τον έλεγχο για αντισώματα όλων των κατοίκων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ