Φίλη… “φίδι” – Τη δηλητηρίασε με κολλύριο ματιών για να της πάρει την περιουσία

Μία γυναίκα από το Ουισκόνσιν αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία και άλλες κατηγορίες για τη φερόμενη δηλητηρίαση μίας φίλης της με οφθαλμικές σταγόνες, σύμφωνα με την καταγγελία του εγκλήματος. Η Τζέσι Κουρτζέφσκι, 37 ετών κατηγορείται για ανθρωποκτονία και κακουργηματική κλοπή. Η υπόθεση ξεκίνησε το 2018 όταν η Κουρτζέφσκι κάλεσε την αστυνομία στο σπίτι της φίλη της λέγοντας ότι αυτή δεν αναπνέει. Όταν έφθασαν στο σπίτι οι αξιωματικοί, ένας αστυνομικός βρήκε μία “χλωμή αναίσθητη γυναίκα” να κείτεται σε μια πολυθρόνα στο σαλόνι με μεγάλη ποσότητα θρυμματισμένων φαρμάκων στο στήθος της. Βάσει των αρχικών παρατηρήσεων, οι ερευνητές πίστεψαν ότι το θύμα είχε πεθάνει από υπερβολική δόση φαρμάκων. Η Κουρτζέφκσι είπε ότι υπήρχε η πιθανότητα η φίλη της να έχει αυτοκτονικές τάσεις αλλά άλλοι μάρτυρες είπαν ότι η γυναίκα δεν τους είχε δώσει ποτέ τέτοια εντύπωση. Οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι η γυναίκα έφερε στο αίμα της μεγάλη ποσότητα τετραζολίνης, που, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ήταν αδύνατο να έχει κάποιος στο οργανισμό του μόνο με τη λήψη οφθαλμικών σταγόνων.

Και ενώ ο θάνατος της γυναίκας επήλθε τον Οκτώβριο του 2018, στις 9 Ιουλίου 2019 εξεδόθη ένταλμα ερεύνης στην οικία της Κουρτζέφσκι η οποία συνελήφθη, Από τις 9-19 Ιουλίου η γυναίκα έδωσε έξι φορές κατάθεση. Όταν οι ντετέκτιβ της είπαν για την τετραζολίνη στις τοξικολογικές εξετάσεις του θύματος, εκείνη είπε πως αυτή ήταν γνωστή για τις οφθαλμικές σταγόνες και πως τις λάμβανε σε μεγάλη ποσότητα, ωστόσο, τόνισε πως δεν είδε ποτέ το θύμα να πίνει το κολλύριο. Οι ερευνητές είπαν στην Κουρτζέφσκι ότι τα φάρμακα σύμφωνα με τις εξετάσεις ήταν όλα στο πλαίσιο των θεραπευτικών σκοπών και πως ήταν η τετραζολίνη που τη σκότωσε, η Κουρτζέφσκι είπε ότι ήταν αυτό που ήθελε το θύμα ενώ όταν οι ντετέκτιβ επέμειναν ότι ο ιατρικός εξεταστής θεωρούσε πως τα χάπια και στο σκηνικό ήταν σκηνοθετημένα, η Κουρτζέφσκι αρνήθηκε ότι είχε σκηνοθετήσει οτιδήποτε, ότι σκότωσε το θύμα ή ότι βοήθησε στον θάνατό της ή ότι της έδωσε το κολλύριο. Η Κουρτζέφσκι είπε ότι το θύμα θα πρέπει να σκηνοθέτησε την αυτοκτονμία της με τα θρυμματισμένα χάπια.

Σε άλλη κατάθεση η γυναίκα είπε ότι είχε δει το θύμα να πίνει το κολλύριο με βότκα πριν από τον θάνατό της ενώ σημείωσε ότι είχε σώσει το θύμα από τον εαυτό της αρκετές φορές. Την τελευταία φορά που ήξερε ότι το θύμα είχε πιει κολλύριο με βότκα ήταν το βράδυ πριν από τον θάνατό της. Αργότερα η Κουρτζέφσκι είπε ότι ένα μπουκάλι νερό που ήταν στο σημείο περιείχε έξι φιαλίδια κολλύριου Visine. Όπως είπε η γυναίκα, όταν το θύμα της ζήτησε αυτό το μπουκάλι, εκείνη της το έφερε αν και ήξερε ότι είχε κολλύριο μέσα. Παραδέχτηκε ότι δεν πίστευε πως θα τη σκοτώσει γιατί το έπαιρνε συχνά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι ντετέκτιβ μάλιστα έμαθαν ότι τα οικονομικά της Κουρτζέφσκι είχαν αρχίσει να μοιάζουν με της φίλης της. Συμπέραναν ότι η Κουρτζέφσκι διέπραξε απάτη ύψους 290.000 δολαρίων, εκ των οποίων τα 130.204 δολάρια φέρεται να μεταφέρθηκαν δόλια με επιταγή από το θύμα στην Κουρτζέφσκι.

Η φερόμενη δράστρια του εγκλήματος εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ενώ η εγγύησή της ορίστηκε στο 1 εκατ. δολάρια.

Το θύμα φέρεται να ήταν οικογενειακή φίλη της Κουρτζέφσκι η οποία την επισκεπτόταν δύο με τρεις φορές την ημέρα για να τη φροντίσει. Η ίδια είπε ότι το θύμα δεν είχε οικογένεια και μόνο μαζί της είχε επαφή. Ξαδέλφη του θύματος επικοινώνησε με το γραφείο του ιατροδικαστή ώστε να επιβεβαιώσει ότι η διαθήκη που είχε συμπληρωθεί ήταν αυθεντική και ήθελε να διασφαλίσει ότι δεν υπήρχε κάτι ύποπτο με τον θάνατο του θύματος, καθώς θεώρησε ύποπτο το γεγονός ότι η ξαδέλφη της είχε αφήσει όλη της την περιουσία στην Κουρτζέφσκι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ