Φερχόφστατ: Εξωφρενική η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης

Εξωφρενική χαρακτήρισε την αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάννης από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google

Εξωφρενική χαρακτήρισε την αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάννης από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φερχόφστατ.

Σε χαιρετισμό στο συνέδριο του Economist στη Λευκωσία, ο κ. Φερχόστατ τόνισε ότι είναι επικίνδυνο και προκλητικό να τίθεται υπό αμφισβήτηση μια συνθήκη που συνομολογήθηκε πριν από 100 χρόνια.

Εκφράζοντας στήριξη στις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη για λύση του Κυπριακού, ο κ. Φέρχοφσταντ σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται σε μια περίοδο που ο Ταγίπ Ερντογάν διεκδικεί το ένα ελληνικό νησί μετά το άλλο και άρχισε να αμφισβητεί τη συνθήκη της Λωζάννης.

Σημειώνεται πως με τη συνθήκη της Λωζάννης η Τουρκία είχε αποκηρύξει κάθε διεκδίκησή της επί της Κύπρου, την οποία είχε παραχωρήσει ως κτήση επί ενοικίω στη Βρετανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία – Οι σεισμοί προκάλεσαν μετακίνηση του εδάφους έως και 70 εκατοστά

Έκλεψε 5.600 δολάρια από συνεπιβάτη της μέσα στο αεροπλάνο

Πρόκληση του Έντι Ράμα: Η Ακρόπολη διασώθηκε χάρη στους Αλβανούς

 

 

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google