Φαλτσιανί:Δεν πούλησα τη λίστα «Λαγκάρντ»

Φαλτσιανί:Δεν πούλησα τη λίστα «Λαγκάρντ»

 

Αρνήθηκε τις κατηγορίες για κλοπή στοιχείων με τραπεζικούς λογαριασμούς της τράπεζας HSBC Genève ο Ερβέ Φαλτσιανί, ενώπιον της ισπανικής δικαιοσύνης.

«Ποτέ, σε καμία περίπτωση», απάντησε ο Φαλτσιανί στην ερώτηση εάν είχε λάβει χρήματα προκειμένου να προμηθεύσει τα δεδομένα για τραπεζικούς λογαριασμούς, τα οποία όταν περιήλθαν στα χέρια των γαλλικών φορολογικών αρχών το 2008 τους είχαν επιτρέψει να ανακαλύψουν χιλιάδες φοροφυγάδες σε ολόκληρο τον κόσμο και να σήμανε επιπλέον έσοδα στον γαλλικό προϋπολογισμό.

Στις ερωτήσεις της Αουδιένθια Ναθιονάλ, του πλέον υψηλόβαθμου δικαστηρίου στην Ισπανία, ο Φαλσιανί επέμεινε πως είχε προσπαθήσει αρχικά να σημάνει  κώδωνα κινδύνου στις ελβετικές αρχές, παρέχοντάς τους παράλληλα «εξηγήσεις για τις αποδείξεις του», όμως αυτές δεν θέλησαν να ξεκινήσουν έρευνες για την HSBC.

«Ουδείς στον κόσμο μπορεί να ισχυρισθεί ότι του είχα ζητήσει χρήματα όπως και να ‘χει» για τους καταλόγους που η Γαλλία στη συνέχεια διαβίβασε στην Ιταλία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και την Ισπανία, πρόσθεσε ο Φαλτσιανί.

Ο Φαλτσιανί, που συνελήφθη την 1η Ιουλίου 2012 στη Βαρκελώνη, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους τον Δεκέμβριο και κατόπιν η Ελβετία, η οποία είχε εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψής του, κατέθεσε αίτημα για την έκδοσή του.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.