Εξαφάνιση Μαντλίν: Μέσα στο σπίτι του Γερμανού παιδόφιλου – Πώς έφθασαν στη σύλληψή του οι Αρχές

Έπειτα από παγίδα που του έστησαν οι ιταλικές Αρχές συνελήφθη ο Γερμανός παιδόφιλος Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο βασικός ύποπτος για τον φόνο της Μαντλίν ΜακΚάν. Όπως έγινε γνωστό, η ιταλική Αστυνομία κάλεσε τον Κρίστιαν Μπρίκνερ στο γερμανικό προξενείο στο Μιλάνο για να παραλάβει το νέο του διαβατήριο. Η αστυνομία δεν ήξερε ότι ο Μπρίκνερ ήταν ύποπτος για την υπόθεση της Μαντλίν αλλά ήξερε ότι ήταν φυγάς σε ό,τι αφορούσε μία καταδίκη για ναρκωτικά. Μόλις είχε φθάσει από την Ελβετία και είπε ότι χρειαζόταν νέα έγγραφα γιατί του είχαν κλέψει τα παλιά στο τρένο. Όταν η ιταλική αστυνομία ανακάλυψε την καταδίκη του για ναρκωτικά εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και κανόνισε το ψεύτικο ραντεβού. Ο επικεφαλής της έρευνας των καραμπινιέρων Μικέλε Μιούλι οργάνωσε τη σύλληψή του. Αυτός είπε στη Mirror ότι δεν είχαν ιδέα ότι υπήρχε συσχετισμός ανάμεσα σ’ αυτόν και στην υπόθεση ΜακΚάν. Ο

Ο υπολοχαγός Αντρέα Πάπα, μέλος της ομάδας εγκλημάτων της πόλης, είπε ότι ο Μπρίκνερ έμοιαζε με άστεγο την ημέρα της σύλληψής του. “Φορούσε τζιν, αθλητικά και ένα στρατιωτικό σακάκι. Δεν είχε τηλέφωνο ή χρήματα, μόνο μια βίβλο και μία επαγγελματική κάρτα με ο τηλέφωνο του δικηγόρου του”. Ο υπολοχαγός είπε μάλιστα ότι τον λυπήθηκε και του προσέφερε νερό. Πρόσθεσε ότι ο Μπρίκνερ φαινόταν έκπληκτος που τον συνελάμβαναν. Ο παιδόφιλος εξεδόθη στη Γερμανία όπου επίσης βρέθηκε ένοχος για τον βιασμό της 72χρονης Αμερικανίδας τουρίστριας στην Πράια ντα Λουζ το 2005 και καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλακή. Τώρα που εξετάζεται ως ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν, ερευνώνται και οι δραστηριότητές του στην Ιταλία πριν από τη σύλληψή του. Ωστόσο, αυτό είναι δύσκολο καθώς δεν υπάρχουν αρχεία πότε μπήκε στη χώρα και τι έκανε εκεί. Ο Μιούλι είπε: “Ερευνούμε μερικά από τα σοβαρότερα εγκλήματα αλλά όταν ακούς ότι σχετίζεται κάτι με παιδιά, αγγίζει την ψυχή σου. Όποιος πειράζει παιδιά είναι διαβολικός, είναι απάνθρωπος”.

Στο μεταξύ, φωτογραφίες έρχονται στη δημοσιότητα από το κατάλυμα όπου διέμενε ο Γερμανός παιδόφιλος στο Μπράουνσβαϊγκ πριν από τη σύλληψή του. Το διαμέρισμα ήταν ανάστατο όταν ο Μπρίκνερ το εγκατέλειψε. Ο ίδιος ήταν ιδιοκτήτης ενός μικρού μαγαζιού με ποτά και σνακ ανάμεσα στο 2012-2014. Το μαγαζί του ήταν μόλις 100 γιάρδες από σχολείο και έδειχνε σε παιδιά παιχνίδια και λούτρινα αρκουδάκια όταν έμπαιναν μέσα. H Λέντα Τζόχλιτζ, 34 ετών, που εργαζόταν για εκείνον στο μαγαζί του είπε στην Bild: “Κάποια στιγμή το έχασε ενώ μιλούσαμε με φίλους για την υπόθεση της Μάντι. Ήθελε να σταματήσουμε να μιλάμε γι’ αυτό. Φώναζε “το παιδί είναι νεκρό τώρα και τέλος” ” ενώ πρόσθεσε σύμφωνα με την ίδια: “Μπορείς να εξαφανίσεις γρήγορα ένα πτώμα. Και τα γουρούνια τρώνε ανθρώπινη σάρκα”.

Ο 64χρονος Πίτερ Έρντμαν που εργαζόταν στο δημοτικό σχολείο με τους 300 μαθητές έβλεπε τα παιδιά να έρχονται με λούτρινα αλογάκια και αρκουδάκια και τα ρωτούσε πού τα έβρισκαν. “Ο Κρίστιαν μας τα έδωσε στο κιόσκι” του απαντούσαν. “Συνήθιζε να δίνει στα παιδιά δώρα όταν περνούσαν από το μαγαζί του το πρωί” είπε ο άνδρας που πήγαινε κι έβλεπε τον Κρίστιαν ο οποίος, όπως είπε, ήταν πάντα φιλικός. “Τον είχα ρωτήσει αν έδινε δώρα στα παιδιά και μου είχε πει ότι είχε ένα γεμάτο κουτί στο μαγαζί. Ανακατεύομαι τώρα που σκέφτομαι τις προθέσεις του και εύχομαι να είχα ενημερώσει τα αφεντικά μου για το τι συνέβαινε τότε”. Ο Μπρίκνερ πήγε στην Πράια ντα Λουζ το 1995 αφού εξέτισε ποινή δύο ετών για παρενόχληση 6χρονης στο Βίρτσμπουργκ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ