Εθελοντές τζιχαντιστές ζητούν βοήθεια από τη Δύση για να ξεφύγουν από το ISIS

Απογοητευμένοι τζιχαντιστές που είναι παγιδευμένοι στη Συρία ζητούν βοήθεια από τις χώρες της Δύσης για να καταφέρουν να ξεφύγουν από το Ισλαμικό Κράτος.

Σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal, η οποία επικαλείται διπλωματικές πηγές, αναφέρει ότι πολλοί είναι οι ξένοι μαχητές του ISIS που επικοινωνούν με πρεσβείες στην Τουρκία ζητώντας βοήθεια για να ξεφύγουν από το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με διπλωμάτες έξι διαφορετικών χωρών της Δύσης στην Τουρκία τουλάχιστον 150 τζιχαντιστές έχουν επικοινωνήσει με τις κυβερνήσεις των χωρών τους και με πρεσβείες εκλιπαρώντας για βοήθεια.

«Τα στρατεύματά τους αρχίζουν να αποχωρούν. Υπάρχουν πολλοί Γάλλοι υπήκοοι που επιστρέφουν. Νιώθουν ότι κάτι δεν πάει καλά» δήλωσε ο συντονιστής της γαλλικής εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών Didier le Bret και τόνισε πως εκτός από Γάλλους μαχητές, επιστρέφουν στην Ευρώπη υπήκοοι και άλλων χωρών.

Περίπου 25.000 τζιχαντιστές βρίσκονται στη Συρία, 10.000 λιγότεροι από ότι το περασμένο έτος δήλωσε σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ.

Πηγή:  Wall Street Journal

Δείτε επίσης:

Σοκ στους Βρετανούς από τις ανήλικες που απήγαγαν ένα κοριτσάκι 2 ετών

Η στιγμή της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ