Έσπασε τα ταμεία ο «Iron Man 3»

Έσπασε τα ταμεία ο «Iron Man 3»

Την κορυφή του παγκόσμιου box office για τη χρονιά του 2013, κατέλαβε το – εμπνευσμένο από κόμικ – blockbuster, «Iron Man 3».

Η ταινία, με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, σημείωσε τις καλύτερες εισπράξεις για το 2013 ξεπερνώντας τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Την ίδια στιγμή, ο 48χρονος αμερικανός καλλιτέχνης ανακηρύχτηκε από το περιοδικό «Forbes» ως ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός που διαθέτει η σύγχρονη αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία. Με απολαβές που φτάνουν στα 75 εκατομμύρια δολάρια, ο δημοφιλής «Iron Man», κατέλαβε την πρώτη θέση στη λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων ηθοποιών, με τους Τσάνινγκ Τέιτουμ και Χιου Τζάκμαν να ακολουθούν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Τη δεύτερη θέση του παγκόσμιου box office κατέλαβε το σίκουελ της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Εγώ ο Απαισιότατος 2» με τα κίτρινα ανθρωπάκια «μίνιονς» να αποφέρουν κέρδη ύψους περίπου 919 εκατομμυρίων  δολαρίων, ενώ στην τρίτη θέση συναντάμε τους «Αγώνες Πείνας: Φωτιά», με σχεδόν 798 εκατομμύρια δολάρια.

Οι δέκα πρώτες ταινίες

«Iron Man 3», (1.215 εκατ. δολάρια)

«Εγώ ο Απαισιότατος 2», (918 εκατ. δολάρια)

«Αγώνες Πείνας: Φωτιά», (798 εκατ. δολάρια)

«Fast & Furious 6», (788 εκατ. δολάρια)

«Μπαμπούλες Πανεπιστημίου», (743 εκατ. δολάρια)

«Άνθρωπος από ατσάλι», (662 εκατ. δολάρια)

«Gravity», (653 εκατ. δολάρια)

«Thor: Σκοτεινός Κόσμος», (629 εκατ. δολάρια)

«Χόμπιτ: Η Ερημιά του Νοσφιστή», (614 εκατ. δολάρια)

«Οι Κρουντς», (587 εκατ. δολάρια).

 

Πηγή naftemporiki.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ