Ερντογάν: “Βλέπει” 540 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στη… Μαύρη Θάλασσα – Θα τα φέρει το Abdulhamid Han

Σύμβολο της βούλησης της Τουρκίας να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της στη Μεσόγειο χαρακτήρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το γεωτρύπανο Abdulhamid Han, ενώ προανήγγειλε επίσκεψη σε τρεις βαλκανικές χώρες την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, όπως μεταδίδει το Anadolu.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε τις δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.  «Το τέταρτο σκάφος έρευνας της Τουρκίας «Abdulhamid Han» είναι σύμβολο της βούλησης για υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας στη Μεσόγειο», δήλωσε ο Ερντογάν. Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι πιστεύει πως αυτό το σκάφος έρευνας θα φέρει καλά νέα στον λαό της Τουρκίας, όπως η ανακάλυψη 540 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα.  Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν: “Περιμένουμε καλά νέα από το πλοίο γεωτρήσεων που επίσης είναι σύμβολο της υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στη Μεσόγειο”.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, σχολιάζοντας τις εξελίξεις με τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε πως επιδιώκει να φέρει τετ-α-τετ τους Πούτιν και Ζελένσκι στην Τουρκία.

 

«Ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας συνεχίζεται με τις επιπτώσεις του. Όλοι είναι μάρτυρες ότι εμείς, ως Τουρκία, καταβάλλουμε προσπάθειες για να τον αποτρέψουμε και να καταλήξουμε στην ειρήνη. Η αποστολή ουκρανικών σιτηρών στον κόσμο είναι μια κρίσιμη εξέλιξη για την ανθρωπότητα. Καταβάλλουμε τις προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε ότι η προσέγγιση που επιδεικνύει η χώρα μας θα συνδεθεί και σε άλλους τομείς τις επόμενες ημέρες. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε λεπτομερώς τις εξελίξεις με τον Πούτιν. Πήγαμε στην Ουκρανία και είχαμε παρόμοια συνάντηση με τον Ζελένσκι. Στόχος μας είναι να φέρουμε τον Πούτιν και τον Ζελένσκι μαζί στη χώρα μας σε όχι μακρινή ημερομηνία, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επίλυση της κρίσης», ανέφερε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ