Ερντογάν στο CNN TÜRK: Απαράδεκτο οι ΗΠΑ να στέλνουν όπλα και εξοπλισμό στα νησιά του Αιγαίου

Συνέχισε τις προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξη του στο CNN TÜRK λίγη ώρα με τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του.

«Οι ΗΠΑ δεν ενεργούν δίκαια μεταξύ των χωρών με τις οποίες είναι στο ΝΑΤΟ. Και η Ελλάδα και η Τουρκία είναι στο ΝΑΤΟ. Εμείς είμαστε στο top 5. Είμαστε σε σημαντική θέση και με τη δύναμη που δίνουμε και με τις χερσαίες δυνάμεις μας. Είναι απαράδεκτο οι ΗΠΑ να στέλνουν τέτοια φορτία με όπλα, οχήματα και εξοπλισμό στα νησιά» ανέφερε αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Και συνέχισε: «Κάναμε τις απαραίτητες προειδοποιήσεις σε Αμερική και Ελλάδα μέσω του υπουργείου Εξωτερικών. Οι ΗΠΑ δεν θα βρουν σύμμαχο σαν την Τουρκία. Μπλοκάρουν τον διεθνή δικαστικό δρόμο. Είναι επιτακτική ανάγκη να αποστρατιωτικοποιηθούν τα νησιά. Σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης, τα νησιά αυτά υπόκεινται σε ειδικό καθεστώς. Η προσδοκία μας από τις ΗΠΑ είναι να μην βάλουν την Ελλάδα σε λάθος υπολογισμούς».

«Σήμερα στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας συζητήθηκαν όλα αυτά. Οι ΗΠΑ, που αγνοούν και μάλιστα ενθαρρύνουν τα βήματα αυτά της Ελλάδας τα οποία απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα, θα οδηγήσουν σε κούρσα εξοπλισμών. Λαμβάνουνε μέτρα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.  Εκτός από αυτό, λαμβάνουμε επίσης μέτρα στα θέματα των όπλων, των οχημάτων και των εξοπλισμών μας. Στα νησιά που θα έπρεπε να είναι άοπλα, οι ΗΠΑ δεν ακούνε την Συνθήκη της Λωζάνης» πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ